Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Třinec přišel kvůli hráči bez smlouvy o výhru nad Plzní

Třinec přišel kvůli hráči bez smlouvy o výhru nad Plzní
V liberecké Tipsport areně se 2. prosince 2011 odehrálo 27. kolo Tipsport extraligy ledního hokeje mezi celky Bílí Tygři Liberec a HC Oceláři Třinec. Na snímku Peter Hamerlík. PETR ZBRANEK / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

Vedení hokejové extraligy kontumovalo výsledek (3:0) pátečního utkání 35. kola mezi Třincem a Plzní na 0:5 ve prospěch Západočechů. Důvodem je neoprávněný start domácího hráče Filipa Pavlíka, neboť devatenáctiletý obránce nastoupil, aniž měl zaregistrovanou hráčskou smlouvu. ČTK o tom informoval asistent ředitele Asociace profesionálních klubů (APK) Antonín Vansa.

Obhájce mistrovského titulu Třinec sice vyhrál na ledě tříbrankovým rozdílem, ale protože do utkání zasáhl Pavlík, o tříbodový zisk Oceláři dodatečně přišli. Pavlík jakožto hráč juniorského věku mohl podle herního řádu nejvyšší soutěže nastoupit k jednomu zápasu bez zaregistrované smlouvy, k tomu však došlo již v druhém kole proti Kometě Brno (1:3). "Jsme nepříjemně překvapeni. Chyba je nejspíš v systému. Po loňských nejasnostech s registracemi hráčů nám bylo řečeno, že se bude využívat nový software, který něčemu podobnému zabrání. Neměl by tak pustit na soupisku hráče, který nemá v pořádku všechny papíry," uvedl viceprezident Ocelářů Jan Czudek pro hokej.cz. Podle Vansy ale registrační systém, který extraliga od této sezony nově používá, kontroluje pouze skutečnost, zda hráč nastupuje za správný klub, tedy jestli je v něm zaregistrovaný. "Nekontroluje, zda má hráč v klubu platnou smlouvu. Stejně tak například nekontroluje, zda má hráč dva vyšší tresty a tudíž zastavenou činnost," řekl Vansa ČTK. Zástupce slezského klubu se ale zodpovědnosti za pochybení nezříká. "Chyba je samozřejmě i na naší straně, měli jsme si to lépe ohlídat. Jsme připraveni za naši chybu nést odpovídající následky, zároveň jsme však zklamáni z toho, že k něčemu podobnému vůbec došlo. Předpokládali jsme, že software podobné případy dokáže ohlídat," uvedl Czudek. I přes kontumaci se všem hráčům do individuálních statistik započítávají výkony, kterých dosáhli na ledě. Plzeň díky kontumační výhře poskočila v tabulce ze čtvrtého místa na druhé před Pardubice a České Budějovice. Ztrácí sedm bodů na vedoucí Spartu, která odehrála o zápas více. Třinec zůstal na sedmé příčce.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,310
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma