Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 8°C Slabý déšť

Tysonův boxerský incident v letadle se obejde bez soudu

Tysonův boxerský incident v letadle se obejde bez soudu
Mike Tyson se s dotěrným fanouškem nemazal | zdroj: Profimedia

Bývalý boxerský mistr světa Mike Tyson nebyl obviněn za dubnový incident v letadle v San Franciscu, kde několikrát uhodil muže, jenž ho provokoval. Místní úřad státního zástupce se rozhodl případ uzavřít bez obvinění vzhledem k „okolnostem provázejícím konfrontaci.“

„Patří k nim chování oběti vedoucí k incidentu, interakce mezi panem Tysonem a obětí a také žádost pana Tysona a oběti, aby nebyla vznesena žádná obvinění,“ uvedl úřad.

Incident, z něhož existuje video, se odehrál v první třídě v letadle ze San Francisca na Floridu. Na videu je vidět, jak se Tyson otáčí a několikrát udeří do hlavy muže sedícího na sedadle za ním. Podle Tysonových zástupců ho pasažér nějaký čas obtěžoval. Jedna z cestujících uvedla, že muž, kterého pětapadesátiletý boxer zbil, vstupoval už do letadla opilý a hlučný.

Tyson, jenž se po konci boxerské kariéry živil mimo jiné herectvím či natáčením podcastů, aktuálně podniká s marihuanou. V San Franciscu byl na každoroční akci 420 cannabis festival, kde propagoval svou značku marihuany Tyson 2 0.

Během boxerské kariéry vyhrál Tyson 50 zápasů, z toho 44 k.o. V roce 1987 se stal ve dvaceti letech nejmladším mistrem světa v těžké váze v historii, v 90. letech strávil tři roky ve vězení za znásilnění.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,300
USD 23,580 23,760
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma