Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

UEFA spouští kampaň proti šikaně a diskriminaci na sociálních sítích

UEFA spouští kampaň proti šikaně a diskriminaci na sociálních sítích
Wendie Renardová | zdroj: Profimedia

Evropská fotbalová unie (UEFA) spustí současně se středečním začátkem mistrovství Evropy žen kampaň proti kyberšikaně. Program nazvala Real Scars (Skutečné jizvy), jeho cílem je chránit hráče, hráčky, trenéry a funkcionáře před urážkami a obtěžováním na sociálních sítích. Kampaň bude poukazovat na ničivé účinky takového jednání a radit, jak se proti nim co možná nejlépe bránit, oznámila UEFA.

Jedním z pilířů kampaně je platforma aktivního monitorování, hlášení a nápravy v případech kyberšikany a diskriminace. Za účelem odstranění škodlivých příspěvků z internetu spolupracuje UEFA s hlavními „hráči“ v oblasti sociálních sítí typu Twitter, Instagram či Facebook. Konkrétní opatření budou provázet všechny finálové turnaje všech mužských, ženských a mládežnických šampionátů UEFA v následujících třech letech.

„Online zneužívání je hrozné, protože lidé nepřemýšlejí o tom, co mohou způsobit. Má to vliv na člověka a na lidi, kteří ho mají rádi,“ uvedl v prohlášení UEFA italský mistr Evropy a hráč Chelsea Jorginho, který je jedním z ambasadorů akce. „Kyberšikana zanechává skutečné jizvy. Když něco řeknete na sociálních sítích, nevíte, jak bolestivé to je nebo jaké to může mít následky,“ konstatovala další z nich, francouzská reprezentantka Wendie Renardová.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,260
USD 23,400 23,580
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma