Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 6°C Slabý déšť

Ve formuli 3 došlo k další děsivé nehodě. Pilot z ní vyvázl nezraněn

Ve formuli 3 došlo k další děsivé nehodě. Pilot z ní vyvázl nezraněn
Závody formule 3 v Oulton Parku poznamenala děsivá nehoda | zdroj: Profimedia

Jen týden po těžké nehodě při závodech evropské formule 3 v rakouském Spielbergu došlo k děsivé havárii i v britském Oulton Parku. I tentokrát se celý incident naštěstí obešel bez vážnějších zranění. 

K hrozivě vypadající nehodě došlo v sedmém kole závodu, v němž devatenáctiletý indický pilot Ameya Vaidyanatha kolidoval s Jihoafričanem Sisem Ngebulanem, vyletěl z tratě a následně předvedl několik přemetů. Závod byl okamžitě zastaven, Vaidyanathan však z viditelně poškozeného monopostu jako zázrakem vystoupil nezraněn.

„Ngebulana měl zlý výjezd z první zatáčky, takže jsme jeli bok po boku. Bohužel jsme se dotkli koly a já s tím už nic nemohl dělat. Najednou jsem ucítil několik tvrdých nárazů, ale vůbec jsem netušil, odkud přišly,“ popsal celý incident indický jezdec. Traťoví komisaři následně označili za viníka nehody Jihoafričana, kterého diskvalifikovali ze závodu a udělili mu čtyři trestné body.

Není bez zajímavosti, že ačkoliv se jednalo o závod ostrovní odnože formule 3, jednu z hlavních rolí v incidentu i tentokrát sehrál jezdec týmu Carlin Racing. Modro-bílé monoposty britského týmu totiž létaly vzduchem už před týdnem na Red Bull Ringu, kde došlo k vzájemné kolizi týmových kolegů Ryana Tvetera a Petera Liho. 

Zdroje:
Vlastní

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,250
USD 23,520 23,620
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma