Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 3°C Občasný déšť

Vegas ve druhém finále play off přestřílelo Floridu 7:2

Vegas ve druhém finále play off přestřílelo Floridu 7:2
Vegas ve druhém finále porazilo Floridu 7:2 | zdroj: Profimedia

Hokejisté Vegas ve druhém finále play off NHL porazili Floridu 7:2 a v sérii vedou 2:0 na zápasy. Dvěma góly a jednou asistencí řídil výhru Golden Knights Jonathan Marchessault. Dvě trefy obstaral útočník Brett Howden. Obránce Floridy Radko Gudas po tvrdém hitu Ivana Barbaševa utkání nedohrál.

Vegas svůj gólový příděl rozdělilo do všech tří třetin. Jako první se v osmé minutě v přesilové hře prosadil nejlepší střelec týmu v play off Marchessault. Dvě minuty před první sirénou zvýšil na 2:0 obránce Alec Martinez, jenž vstřelil svou první branku v probíhajících vyřazovacích bojích.

Ve druhé třetině dali Golden Knights dva góly během sedmi minut a v čase 27:10 vyhnali z branky Sergeje Bobrovského. Ruský brankář ve finále zatím marně hledá pohodu ze semifinálové série proti Carolině. Zatímco proti Hurricanes branku zavřel a chytal s úspěšností přesahující 96,5 procenta, v dosavadním průběhu finále se trápí. Ze 46 střel inkasoval osm branek a jeho úspěšnost nesahá ani k 83 procentům.

Na rozdíl tří gólů zvýšil Nicolas Roy a čtvrtou trefu Vegas přidal Howden. V té době již na ledě chyběl Gudas, kterého v první třetině tvrdým zákrokem ramenem vyřadil ze hry Barbašev. Český bek před nuceným odstoupením odehrál dvě minuty a 11 sekund a za svůj krátký pobyt na ledě stihl rozdat dva hity.

Florida po 14 vteřinách hry ve třetí části snížila na 1:4, z kontaktní branky se však radovala jen pár minut. Marchessault druhou trefou v zápase zvýšil na 5:1 a v čase 50:33 přidal pojistku Mike Amadio. Marchessault prodloužil svou bodovou sérii na sedm zápasů, čímž vyrovnal klubové maximum v play off. V posledních 12 zápasech dal dvaatřicetiletý kanadský forvard 12 branek a je druhým nejlepším střelcem probíhajících bojů o Stanley Cup.

Nejproduktivnější hráč Panthers Matthew Tkachuk v 53. minutě svým prvním finálovým gólem zkorigoval skóre, poslední slovo ale měli domácí. Divoký zápas uzavřel svou druhou brankou v zápase Howden.

Hokejisté Vegas po dvou jednoznačných výhrách nakročili k prvnímu Stanley Cupu v klubové historii. Florida se pokusí zdramatizovat finálovou sérii na domácím ledě, kde bude série v noci na pátek pokračovat třetím zápasem

Finále Stanleyova poháru - 2. zápas:
Vegas Golden Knights - Florida Panthers 7:2 (2:0, 2:0, 3:2)
Branky: 8. Marchessault (Stephenson, Eichel), 18. Martinez (Barbašev, Marchessault), 23. N. Roy (Carrier, Whitecloud), 28. Howden (Stone, Stephenson), 43. Marchessault (Eichel), 51. Amadio (Karlsson), 58. Howden (Amadio, Carrier) - 41. Lundell (Duclair), 53. M. Tkachuk (Bennett, Mahura). Rozhodčí: Kozari, Rooney - Murchison, Kovachik. Vyloučení: 7:7, navíc Barabašev, Kolesar, Whitecloud, R. Smith, Howden - M. Tkachuk, Fitzgerald, Duclair, E. Staal, Cousins, Reinhart 10 min. Využití: 2:0. Střely na branku: 28:31. Diváci: 18:561. Hvězdy zápasu: 1. Marchessault, 2. Barabašev, 3. Howden (všichni Vegas). Stav série 2:0.
Sestavy:
Vegas: Hill - Pietrangelo, Martinez, Theodore, McNabb, Whitecloud, Hague - Marchessault, Eichel, Barbašev - M. Stone, Stephenson, Howden - Amadio, W. Karlsson, R. Smith - Kolesar, N. Roy, Carrier. Trenér: Cassidy.
Florida: Bobrovskij (28. Lyon) - Ekblad, Forsling, Montour, M. Staal, Gudas, Mahura, Fitzgerald - Duclair, Barkov, Verhaeghe - M. Tkachuk, Bennett, Cousins - Reinhart, Lundell, Lomberg - Dalpe, E. Staal, White. Trenér: Maurice.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 24.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,520 23,700
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma