Dnes je sobota 27. dubna 2024., Svátek má Jaroslav
Počasí dnes 5°C Polojasno

Vokoun byl vyhlášen první hvězdou úvodního týdne NHL

Vokoun byl vyhlášen první hvězdou úvodního týdne NHL
zdroj: tisková zpráva

Hokejový brankář Tomáš Vokoun z Floridy byl díky dvěma vychytaným nulám za sebou vyhlášen první hvězdou úvodního kompletního týdne sezony NHL. Českou reprezentační jedničku doplnili v tradiční anketě slovenský útočník Marián Hossa z Chicaga a centr Anaheimu Ryan Getzlaf.

Čtyřiatřicetiletý Vokoun čelil minulý týden 91 střelám soupeřů a pouze dvakrát kapituloval. Své úspěšné období zahájil pondělním výkonem proti Vancouveru, kdy zaznamenal 33 zákroků, ale porážku 1:2 neodvrátil.

Tři dny nato si hrdina letošního mistrovství světa připsal první čisté konto a 27 zásahy pomohl k vítězství 3:0 nad Calgary. Sérii neprůstřelnosti prodloužil karlovarský rodák v sobotní domácí premiéře proti Tampě Bay, kterou i díky jeho 29 zákrokům a 40. nule v kariéře Florida deklasovala 6:0.

Vokoun, jenž má má zatím v ročníku vyrovnanou bilanci dvou výher a dvou proher, má procentuální úspěšnost zásahů 95,2 a průměr 1,26 obdržené branky na zápas. Spolu s Robertem Luongem a Martym Turkem je jediným aktivním gólmanem, jenž v každé z uplynulých sedmi sezon vychytal svému týmu alespoň dvacet vítězství.

Jednatřicetiletý Hossa zaznamenal minulý týden ve čtyřech zápasech šest bodů (4+2) a pomohl úřadujícím vítězům Stanley Cupu ke třem výhrám. Getzlaf byl ve sledovaném období díky dvěma vstřeleným gólům a šesti asistencím nejproduktivnějším hráčem soutěže.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 27.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,150 25,270
USD 23,400 23,580
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma