Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 2°C Slabý déšť

Zlatý míč letos nedostal nikdo, místo toho se vyhlásil nejlepší fotbalový tým historie

Zlatý míč letos nedostal nikdo, místo toho se vyhlásil nejlepší fotbalový tým historie
Dvě legendy, které France Football zařadil do nejlepšího týmu všech dob: Pelé a nedávno zesnulý Diego Maradona | zdroj: Profimedia

Francouzský magazín France Football nahradil letošní vyhlašování Zlatého míče výběrem nejlepšího týmu všech dob, který svými hlasy sestavilo 140 světových novinářů. Prestižní ocenění udělované od roku 1956 se letos zástupci časopisu rozhodli nevyhlásit kvůli tomu, že sezona byla výrazně ovlivněna koronavirovou pandemií.

France Football zveřejnil nejlepší tři historické jedenáctky, v nichž se nedostalo na české fotbalisty, i když mezi laureáty Zlatého míče jsou Josef Masopust a Pavel Nedvěd.

V hlavním Dream Teamu je v brance Rus Lev Jašin, charakterizovaný časopisem jako "zlatá rukavice". V obraně jsou Brazilec Cafú (legendární kraj), Ital Paolo Maldini (styl a elegance) a Němec Franz Beckenbauer (císař obrany). V záloze jsou další Němec Lothar Matthäus a Španěl Xavi (šéfové zálohy) a jako ofenzivní záložníci Brazilec Pelé a nedávno zesnulý Argentinec Diego Maradona (legendy mezi legendami). V útočné trojici jsou pak jediní dva aktivní hráči ve výběru: Argentinec Lionel Messi (samozřejmě) a Portugalec Cristiano Ronaldo (nevyhnutelně). Ve středu útoku je pak Brazilec Ronaldo (eso mezi čísly 9).

V dalších dvou jedenáctkách nechybějí bývalí držitelé Zlatého míče Johan Cruyff, Michel Platini, George Best, Marco van Basten či Ronaldinho.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma