Dnes je neděle 28. dubna 2024., Svátek má Vlastislav
Počasí dnes 20°C Polojasno

Články autora

von

Zpravodajství

Čeští hokejisté medaili nezískají. Ve čtvrtfinále nestačili na USA

von 17. 5. 2018
Výběru USA se povedla odveta za prohrané čtvrtfinále na jihokorejské olympiádě. Výhru 3:2 nad Čechy zařídil dvěma góly Patrick Kane. I když český tým v utkání prohrával o dvě branky, dokázal ztrátu ve druhé třetině vymazat. Ve vyrovnané poslední části ale rozhodl individuální akcí Kane. Trenér Josef Jandač se tak loučí s českým výběrem bez získané medaile během svého angažmá.
Hokej

Češi už znají svého soupeře pro čtvrtfinále. Čeká je USA

von 15. 5. 2018
Šest branek z finských hokejek rozhodlo o tom, že američtí hokejisté budou českými soupeři ve vyřazovacích bojích. Spojené státy jsou již tradičním soupeřem Čechů v této fázi turnaje. Naposledy se oba týmy potkaly právě ve čtvrtfinále na olympijském turnaji v Pchjongčchangu. Český výběr zdolal americké protějšky 3:2 po samostatných nájezdech. 
Tenis

Navrátilová se hrozí svého věku. A fandí 'vysoké' Češce s měkkýma rukama

von 25. 10. 2016
Slavná tenistka Martina Navrátilová, která minulý týden oslabila šedesátiny, věří, že ještě bude na světě "strašit" pár desetiletí. Legenda bílého sportu se ale na svůj věk vůbec nechová a vysvětluje, proč má podle ní česká jednička Karolína Plíšková obrovskou šanci kralovat ženskému tenisu.
Atletika

Čtyři křížky na krku nevadí. Špotáková i Štěpánek chtějí na další olympiádu

von 19. 9. 2016
Světová rekordmanka v hodu oštěpem a trojnásobná olympijská medailistka Barbora Špotáková oznámil, že bude pokračovat v kariéře. Její hlavní motivací je účast na olympiádě v Tokiu v roce 2020. Stejný cíl má i český tenista Radek Štěpánek, který na letošních hrách v Riu získal bronz ve smíšené čtyřhře. A plánuje i návrat do tenisové stovky.
Tenis

Americká show Plíškové skončila bez zlaté tečky. Budoucí šampionka, tvrdí Navrátilová

von 11. 9. 2016
Česká tenistka Karolína Plíšková na US Open svůj první grandslamový titul nezískala. V sobotním finále podlehla nové světové jedničce Němce Angelique Kerberové ve třech setech 3:6, 6:4 a 4:6. Po turnaji, během kterého dokázala vyřadit obě sestry Williamsovy, se česká hráčka posuna na šesté místo světového žebříčku.
Hokej

Pět let od tragické smrti českých hokejistů: Viník nehody dostal amnestii

von 7. 9. 2016
Přesně před pěti roky havaroval letoun s hokejisty klubu KHL Lokomotiv Jaroslavl, při kterém zahynulo 44 z 45 lidí na palubě včetně českých hokejistů Karla Rachůnka, Jana Marka a Josefa Vašíčka. Letadlo se zřítilo krátce po startu z letiště Tunošna u Jaroslavle. Na základě několik let trvajícího vyšetřování, které pozůstalí několikrát zpochybňovali a kritizovali, dostal náměstek letecké společnosti pětiletý trest. Do vězení ale nikdy nenastoupil.
Sport

Nejdivnější olympijský partner v historii? Sprej proti hmyzu

von 11. 7. 2016
Pořadatelé olympiády v Riu de Janeiro se ve snaze zmírnit strach z viru zika rozhodli pro dosud nevídaný krok. Představili oficiálního partnera olympijských her pro boj s hmyzem, který získal výhradní práva na užívání svého repelentu během her.
Fotbal

Černý večer pro Argentinu: ztratila titul i Messiho. Skončil kariéru

von 27. 6. 2016
S 55 trefami je nejlepší střelec argentinské fotbalové reprezentace. Ve finále Copy América ale neproměnil penaltu při závěrečném rozstřelu, který nakonec vyhráli Chilané 4:2 a slavili po roce obhajobu titulu. Messi, který byl kapitánem, okamžitě po finále v emocích oznámil, že za národní tým už nenastoupí.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 27.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,150 25,230
USD 23,400 23,520
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma