Dnes je neděle 28. dubna 2024., Svátek má Vlastislav
Počasí dnes 5°C Polojasno

Anglická policie zatkla Matta Petgravea v souvislosti s úmrtím hokejisty Johnsona

Anglická policie zatkla Matta Petgravea v souvislosti s úmrtím hokejisty Johnsona
Pieta za amerického hokejistu Adama Johnsona před arénou Sheffieldu | zdroj: Profimedia

Anglická policie zatkla kanadského obránce Matta Petgravea v souvislosti s úmrtím amerického hokejisty Adama Johnsona, jenž před dvěma týdny zemřel po zásahu bruslí do krku během utkání. Policie hrabství South Yorkshire uvedla, že muž byl zatčen kvůli podezření ze zabití a je ve vazbě.

Devětadvacetiletý Johnson zemřel 28. října na následky tragické nehody v utkání britského Champions Cupu na ledě Sheffieldu. Amerického hokejistu Nottinghamu trefil bruslí do krku kanadský hráč domácího týmu Matt Petgrave, Johnson podlehl vážnému zranění po převozu do nemocnice.

„Zahájili jsme vyšetřování okamžitě po této tragédii a od té doby dáváme dohromady události, které vedly k Adamovu úmrtí za těchto bezprecedentních okolností,“ uvedl policejní důstojník Becs Horsfall.

Johnson se během kariéry dostal až do NHL, kde odehrál 13 zápasů za Pittsburgh. Vedle nižších zámořských soutěží působil také v Evropě v Malmö a Augsburgu. Za Nottingham nastupoval první sezonu. Po jeho tragickém úmrtí anglická i německá hokejová liga zavedly od začátku nového kalendářního roku povinnost pro všechny hráče nosit chránič krku.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 27.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,160 25,240
USD 23,410 23,530
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma