Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Arsenal hledá nového kapitána. Čech je ideální volbou, tvrdí britský tisk

Arsenal hledá nového kapitána. Čech je ideální volbou, tvrdí britský tisk
Petr Čech se v letošní sezoně stal nejlepším gólmanem v historii Premier League v počtu vychytaných nul | zdroj: Profimedia

Po letošní sezoně odejde současný kapitán Arsenalu Mikel Arteta do sportovního důchodu. Trenér londýnského celku Arséne Wenger tak musí vybrat nového lídra kabiny a podle britských deníků by volba mohla padnout na brankáře Petra Čecha.

Český gólman se v létě minulého roku stěhoval na Emirates Stadium poté, co Arsenal přednesl přestupovou nabídku v hodnotě 10 milionů liber městským rivalům z Chelsea.

Pod jeho zkušeným vedením inkasovala obrana Gunners pouze 23 branek v 26 ligových zápasech, což je nejnižší číslo od sezony 2007/08. Čech zároveň vládne celé soutěži v počtu vychytaných nul (12).

Podle redaktorů Samiho Mokbela z Daily Mail a Johna Crosse z Daily Mirror je třiatřicetiletý gólman díky svým komunikačním a vůdcovským dovednostem ideálním kandidátem na kapitánskou pásku, kterou zatím třímá španělský záložník Mikel Arteta, který však v letošní sezoně Premier League zatím neodehrál ani minutu.

Na hřišti ho zastupuje jednatřicetiletý německý stoper Per Mertesacker, který by byl za normálních okolností Wengerovou první volbou. Zkušený obránce však v posledních měsících ztrácí stabilní místo v základní sestavě na úkor mladého Brazilce Gabriela Paulisty.

A vidina dalšího nehrajícího kapitána se Wengerovi pochopitelně příčí.

Zdroje:
football365.com, Daily Mirror, Vlastní, Daily Mail

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma