Dnes je sobota 27. dubna 2024., Svátek má Jaroslav
Počasí dnes 16°C Polojasno

Bez ztráty kytičky: Hokejisté zakončili turnaj Karjala třetí výhrou, Švýcarsko porazili 1:0

Bez ztráty kytičky: Hokejisté zakončili turnaj Karjala třetí výhrou, Švýcarsko porazili 1:0
Čeští hokejisté porazili Švýcarsko 1:0 | zdroj: Profimedia

Čeští hokejisté porazili na turnaji Karjala v Tampere 1:0 Švýcarsko a při premiéře trenéra Radima Rulíka ovládli akci Euro Hockey Tour bez ztráty bodu. Vítěznou branku vstřelil v přesilové hře Radan Lenc, premiérové čisté konto udržel při svém druhém startu v národním týmu brankář Dominik Pavlát. Švýcaři na turnaji prohráli všechny zápasy a skončili poslední.

Český tým nastoupil do svého závěrečného utkání na turnaji opět v pozměněné sestavě, oproti sobotě nezůstal pohromadě ani jeden útok. V brance dostal poprvé šanci Pavlát.

Úvod moc zajímavých příležitostí nenabídl a Pavlát i jeho protějšek Berra si připsali jen několik bezproblémových zákroků. Do první větší šance se dostal v 9. minutě Andrighetto, Ambühlovu střelu ale tečoval mimo branku. Češi odpověděli povedenou kombinací třetí formace, osamocený Kubík však trefil jen připravenou Berrovu lapačku.

Do vedení Rulíkovu výběru pomohla nedisciplinovanost soupeře. Vyloučení Martiho ještě Češi nepotrestali, při Thürkaufově pobytu na trestné lavici ale otevřel skóre Lenc, kterého přesně našel Stránský. Ještě v 18. minutě mohl vyrovnat Ambühl, Pavlát jeho gólovou šanci zlikvidoval.

Švýcaři poté nevyužili první přesilovou hru a ve druhé části sami zahrozili v oslabení. Pavlátovu chybu v rozehrávce ale Lehmann nepotrestal. Plzeňský gólman měl následně výrazně více práce než Berra, poradil si s Bertschyho střelou a po nebezpečném pokusu Sentelera mu pomohla horní tyč. Při Ordošově trestu Pavlát zlikvidoval i šanci aktivního Bertschyho.

Branková konstrukce pomohla Pavlátovi i ve třetí třetině při Galvasově trestu, tentokráte ji nastřelil Simion. Při zkrácené české početní výhodě mohl tým přiblížit výhře Kodýtek, Berru ale nepřekonal. Stejně dopadl souboj nejlepšího střelce finské ligy se švýcarským brankářem i o pár minut později při hře pět na pět.

Těsnou výhru nakonec český výběr udržel i při více než dvouminutové power play soupeře. Klíčový zákrok předvedl Pavlát pět sekund před koncem proti osamocenému Thürkaufovi. Švýcaři tak podruhé na turnaji neskórovali. 

Hokejový turnaj Karjala, součást Euro Hockey Tour v Tampere (Finsko):
Česko - Švýcarsko 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Branka a nahrávky: 18. Lenc (M. Stránský, Špaček). Rozhodčí: Holm (Švéd.), Kova - Thomann (oba Fin.), Lundgren (Švéd.). Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 2459.
Sestavy:
Česko: Pavlát - Zábranský, Pyrochta, Knot, Ticháček, Zámorský, Mašín, Jandus, J. Galvas - M. Stránský, Špaček, Lenc - Řepík, Jašek, Ordoš - Flek, Kodýtek, Kubík - P. Kousal, Filippi, O. Kovařčík. Trenér: Rulík.
Švýcarsko: Berra - Heldner, Berni, Kukan, Marti, Egli, Geisser, Le Coultre - Riat, Heim, Schmid - Bertschy, Richard, Thürkauf - Simion, Ambühl, Andrighetto - Martschini, Senteler, Herzog - Lehmann. Trenér: Fischer.

1.

Česko

3

3

0

0

0

13:5

9

2.

Finsko

2

1

0

0

1

7:7

3

3.

Švédsko

2

1

0

0

1

6:8

3

4.

Švýcarsko

3

0

0

0

3

3:9

0

 

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 27.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,160 25,240
USD 23,410 23,530
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma