Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 10°C Polojasno

Bývalý hokejista a hokejový manažer Dušan Pašek spáchal sebevraždu - jako jeho otec

Bývalý hokejista a hokejový manažer Dušan Pašek spáchal sebevraždu - jako jeho otec
Dušan Pašek ml. | zdroj: TASR / Profimedia

Slovenský hokej zasáhla další tragická událost. Dva dny po úmrtí útočníka Borise Sádeckého z týmu Bratislava Capitals po kolapsu během zápasu zemřel i generální ředitel stejného klubu a bývalý hráč Dušan Pašek. Stejně jako jeho otec před 23 lety spáchal i Pašek mladší sebevraždu. Podle slovenských médií byl nalezen oběšený v Bratislavě. Bylo mu 36 let.

Čtyřiadvacetiletý Sádecký podlehl následkům srdečního selhání v úterý. Zkolaboval během pátečního zápasu rakouské ICE Hockey League v Dorbirnu, od té doby ležel v nemocnici v umělém spánku. Klub odložil nejbližší zápasy, dnešní v Lublani i nedělní domácí proti Znojmu. Vedení soutěže oznámilo, že o víkendu každé utkání začne minutou ticha a na jeho počest budou mít všichni hráči na přilbě číslo deset.

Viceprezident klubu Capitals a syn slavného československého útočníka Pašek mladší byl ve čtvrtek večer nezvěstný a dnes jej podle webu sportnet.sme.sk našli oběšeného v bratislavské čtvrti Koliba. Odchovanec Slovanu Bratislava byl trojnásobným mistrem Slovenska, kariéru ukončil v únoru 2016 ze zdravotních důvodů.

„Je to obrovská ztráta pro slovenský sport a pro každého, kdo Dušana znal. Měl před sebou celý život a velké plány, jak pomoct slovenskému hokeji. Byl to můj nejlepší přítel a jeho smrt mě hluboko zasáhla,“ uvedl na twitteru Capitals prezident klubu Ivo Ďurkovič.

Dušan Pašek starší patřil k největším oporám československé reprezentace v 80. letech. V roce 1985 v Praze se podílel na zisku titulu mistrů světa, měl i dvě stříbra a bronz z MS či stříbro z olympijských her v Sarajevu. V březnu 1998 zemřel ve své pracovně, smrt tehdejšího šéfa svazu byla uzavřena jako sebevražda. 

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,300
USD 23,390 23,570
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma