Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Cenzurovaný Stanley Cup: Zmizelo z něj jméno kouče obviněného ze sexuálního napadení

Cenzurovaný Stanley Cup: Zmizelo z něj jméno kouče obviněného ze sexuálního napadení
Stanleyův pohár - ilustrační snímek | zdroj: Profimedia

Na Stanleyově poháru bylo zaretušováno jméno trenéra Brada Aldricha, který v roce 2010 během vítězného tažení hokejistů Chicaga sexuálně napadl jednoho z hráčů. Podle televizní stanice TSN se tak stalo o víkendu, kdy byla na slavnou trofej vyryta jména letošních šampionů z Tampy Bay.

O zaretušování jména Aldriche, který byl před jedenácti lety v Chicagu videokoučem, požádal minulý týden představitele hokejové Síně slávy majitel Blackhawks Rocky Wirtz. V dopise uvedl, že Aldrich si kvůli svému chování nezasluhuje na trofeji být. Uznal, že tým udělal před jedenácti lety chybu, když tam jeho jméno nechal vyrýt.

Zástupci Síně slávy sice nemohou ze Stanley Cupu žádné jméno odstranit, překryli ho však řadou X.

Wirtzova žádost byla dalším pokusem Blackhawks o napravení reputace poté, co podle závěrů nezávislého vyšetřování nezareagoval klub v roce 2010 dostatečně rychle a důrazně na stížnost hráče Kylea Beache, že ho Aldrich sexuálně napadl.

V reakci na skandál v minulých dnech rezignovali v Blackhawks na funkce generální manažer Stan Bowman a viceprezident pro hokejové záležitosti Al MacIsaac. Po schůzce s komisionářem NHL Garym Bettmanem odstoupil v souvislosti s aférou z pozice trenéra týmu Florida Panthers i tehdejší kouč Chicaga Joel Quenneville. 

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,250
USD 23,520 23,620
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma