Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Češi řídili výhru Bostonu nad Anaheimem, Pastrňák zazářil hattrickem

Češi řídili výhru Bostonu nad Anaheimem, Pastrňák zazářil hattrickem
David Pastrňák zařídil hattrickem vysokou výhru Bostonu na ledě Anaheimu | zdroj: Profimedia

Hokejový útočník David Pastrňák svým prvním hattrickem v sezoně řídil vysokou výhru Bostonu na ledě Anaheimu. Český kanonýr k vítězství 7:1 pomohl i asistencí a s 58 body je třetím nejproduktivnějším hokejistou v NHL. Mezi střelci je s 32 góly druhý se ztrátou jediné trefy na Connora McDavida. Zásadní podíl na výhře Bruins měl také tříbodový David Krejčí (1+2) a Pavel Zacha, který připravil úvodní dvě branky zápasu.

Česká spolupráce poprvé perfektně zafungovala ve čtvrté minutě. Zacha za brankou našel volného Krejčího, ten bekhendem předložil puk Pastrňákovi, který netradičně z pravého kruhu otevřel skóre zápasu. O šest minut později si Krejčí s Pastrňákem role prohodili. Zkušený centr jedenáctým gólem v sezoně zvýšil na 2:0 a již před polovinou ročníku překonal svůj gólový zápis ze sezony 2020/2021.

Přelom 32. a 33. minuty patřil opět Pastrňákovi. Havířovský rodák během 17 sekund vstřelil dvě branky a uzavřel svůj 13. hattrick v základní části NHL. Tři góly nasázel poprvé od loňského 24. března, kdy sestřelil Tampu Bay.

Sedmý bod v sezoně zaznamenal obránce Pittsburghu Jan Rutta. Český bek asistoval u výhry Penguins 4:1 na ledě Arizony a bodoval po jedenácti zápasech. Karel Vejmelka v brance Coyotes Inkasoval tři branky z 27 střel a počtvrté za sebou chytal s úspěšností zákroků nižší než 90 procent. Dvakrát českého gólmana překonal Jake Guentzel.

V nedělním programu NHL se v brance Winnipegu představil David Rittich. Jihlavský rodák nastoupil poprvé v novém roce a 34 zákroky pomohl k domácí výhře Jets 7:4 nad Vancouverem. Hattrickem výhru kanadského celku řídil Kyle Connor.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,250
USD 23,520 23,620
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma