Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 6°C Oblačno

Voráček udělá vše, aby se vrátil na led. V nejbližší době to ale prý nebude

Voráček udělá vše, aby se vrátil na led. V nejbližší době to ale prý nebude
Jakub Voráček | zdroj: Michal Beranek / CNC / Profimedia

Hokejový útočník Jakub Voráček z Columbusu si v této sezoně NHL po několika otřesech mozku už patrně nezahraje. Připustil to dnes v rozhovoru se zámořskými reportéry. Věří však, že se v budoucnu ještě na led vrátí.

„Pokusím se samozřejmě udělat maximum při snaze o návrat, ale může to být opravdu dlouhodobý proces. V tuto chvíli však nevidím reálně možnost, že bych naskočil zpátky v blízké budoucnosti. Udělám ale vše, co je v mých silách, aby se mi podařilo vrátit se na led,“ prohlásil Voráček.

Třiatřicetiletý mistr světa z roku 2010 nedostal od lékařů zelenou k návratu k hokejovým aktivitám od svého posledního zápasu 4. listopadu v Tampere proti Coloradu. Při porážce 3:6 skóroval, ale ve třetí třetině ho zasáhl vysokou holí do obličeje Dryden Hunt. Druhý den v odvetě ve Finsku už Voráček v sestavě celku z Ohia scházel.

„Ve Finsku jsem skutečně utrpěl otřes mozku. Od té doby už jsem se setkal se spoustou lékařů a dalších lidí. I když se teď cítím celkem v pořádku, na návrat do hry to teď není. A v nejbližší době ani nebude,“ připustil Voráček.

Do Columbusu, který si jej vybral do NHL během draftu 2007 jako celkově sedmého hráče v pořadí, se Voráček vrátil před minulou sezonou po deseti letech strávených ve Philadelphii. V ročníku 2021/22 byl nejproduktivnějším hráčem mužstva s 62 body ze 79 zápasů za šest branek a 56 asistencí. V této sezoně stihl odehrát 11 utkání s bilancí gólu a pěti nahrávek.

Celkem za kariéru v NHL má na kontě už 1058 startů v základní části a 806 bodů (223+583). Lepší byli z českých hokejistů pouze Jaromír Jágr a Patrik Eliáš. Ze 49 duelů ve vyřazovacích bitvách o Stanley Cup přidal Voráček 28 bodů díky devíti brankám a 19 přihrávkám. 

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,310
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma