Dnes je neděle 28. dubna 2024., Svátek má Vlastislav
Počasí dnes 20°C Polojasno

Český fotbalista se znovu stal hráčem týdne Evropské ligy, triumf slaví Chytil

Český fotbalista se znovu stal hráčem týdne Evropské ligy, triumf slaví Chytil
Mojmír Chytil | zdroj: MICHAL SVÁČEK / MAFRA / Profimedia

Český fotbalista vyhrál i po zápasech druhého kola skupiny Evropské ligy anketu o hráče týdne. Slávistický útočník Mojmír Chytil díky dvěma gólům a jedné asistenci při výhře 6:0 nad Tiraspolem ovládl hlasování fanoušků a navázal na dva týdny staré prvenství sparťanského kapitána Ladislava Krejčího. UEFA o výsledcích ankety informovala na sociální síti X.

Chytil stejně jako před 14 dny Krejčí porazil v hlasování fanoušků tři další soupeře, které na ocenění vybrala UEFA. Na čtyřiadvacetiletého reprezentačního útočníka nestačili Andrea Belotti z AS Řím, Lucas Paquetá z West Hamu ani Matteo Ruggeri z Bergama.

Chytil, který v posledních zápasech příliš nenastupoval od začátku, dokonale využil šanci v základní sestavě a připsal si první dva góly v evropských pohárech. V Edenu nejprve ve čtvrté minutě poslal Pražany do vedení a pak v 71. minutě uzavřel skóre. Také se asistencí podílel na brance Davida Douděry na 5:0. Slávisté výsledkem 6:0 vyrovnali nejvyšší vítězství ve skupinové fázi Evropské ligy a zůstali jediný gól za klubovým rekordem v soutěžích UEFA, jímž je triumf 7:0 nad St Joseph’s z Gibraltaru.

Chytilův a Krejčího úspěch jen podtrhly vynikající vstup českých klubů do skupinové části pohárů. Trojice Sparta, Slavia a Plzeň v úvodních dvou kolech hlavní fáze zaznamenala pět výher z dosavadních šesti zápasů.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 27.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,160 25,240
USD 23,410 23,530
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma