Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 6°C Oblačno

Chára režíroval výhru Bostonu na ledě Washingtonu

Chára režíroval výhru Bostonu na ledě Washingtonu
Boston Bruins' Nathan Horton, left, celebrates with David Krejci following the Bruins' 4-0 victory over the Vancouver Canucks in Game 7 of the NHL hockey Stanley Cup Finals on Wednesday, June 15, 2011, in Vancouver, British Columbia. (AP Photo/The Canadian Press, Jonathan Hayward) | zdroj: tisková zpráva

Slovenský obránce Zdeno Chára byl hlavním strůjcem vítězství hokejistů Bostonu ve třetím utkání play off NHL na ledě Washingtonu. Kapitán Bruins nejprve přihrál na dva góly, dvě minuty před koncem třetí třetiny pak sám vstřelil rozhodující branku na 4:3 a obhájci Stanleyova poháru se ujali vedení v sérii 2:1 na zápasy.

Capitals dvakrát vedli 1:0 a 2:1 díky trefám ruských útočníků Alexandra Sjomina a Alexandra Ovečkina. Hostující Medvědi pak ale přišli na recept na brankáře Bradena Holtbyho, který v úvodních dvou zápasech inkasoval pokaždé jen jednou a zvrátili vítězství na svou stranu. Jediný gól rozhodl o výhře New Yorku Rangers v Ottawě, kteří se rovněž dostali do vedení 2:1 na zápasy. Vítězství favorizovaného šampiona Východní konference 1:0 zařídil brankou ve 47. minutě Brian Boyle, který si připsal již třetí gól v sérii. Švédský gólman Henrik Lundqvist v brance domácích zneškodnil všech 39 střel, včetně čtrnácti ve třetí třetině, a připsal si své čtvrté čisté konto ve vyřazovacích bojích NHL. Na druhé vítězství dosáhli v pondělí také hokejisté St. Louis, kteří zvítězili 4:3 v San Jose, když na začátku třetí třetiny vedli už 4:1. Asistenci u posledního gólu Sharks si připsal Martin Havlát.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,310
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma