Dnes je úterý 16. dubna 2024., Svátek má Irena
Počasí dnes 3°C Zataženo

Chárův tým zdolal v Utkání hvězd NHL Alfredssonův výběr 12:9

Chárův tým zdolal v Utkání hvězd NHL Alfredssonův výběr 12:9
Team Alfredsson's Henrik Sedin scores past Team Chara goaltender Jimmy Howard during the first period of the NHL All-Star hockey game on Sunday, Jan. 29, 2012, in Ottawa. (AP Photo/The Canadian Press, Fred Chartrand) | zdroj: tisková zpráva

Tým Zdena Cháry vyhrál v Utkání hvězd zámořské hokejové NHL v Ottawě nad výběrem hvězdy tamních Senators Daniela Alfredssona 12:9 a vrátil mu tak prohru ze sobotních dovednostních soutěží. V dresu poražených si připsal gól a asistenci jediný český zástupce v exhibici Milan Michálek, jehož fanoušci zvolili už do zahajovací sestavy.

httpv://youtu.be/Oc6eU6g1vy0 Partu okolo kapitána Bostonu táhli za vítězstvím slovenští hokejisté. Útočník Marián Gáborík z New Yorku Rangers si připsal čtyři body za tři branky a jednu asistenci, díky čemuž získal ocenění pro nejužitečnějšího hráče. Tři body za jednu trefu a dvě přihrávky zaznamenal Marián Hossa a skóroval i Chára. Zaplněná hala Scotiabank Place měla o svém favoritovi jasno, protože kapitán Senators Alfredsson při čtvrtečním draftu získal všechny své klubové spoluhráče - Michálka, dalšího útočníka Jasona Spezzu a beka Erika Karlssona. Povedený nástup do exhibice měl ale Chárův tým. První trefy se fanoušci dočkali v páté minutě, když po kombinaci s Dacjukem překonal Lundqvista Gáborík a načal tak svůj střelecký večer. Po trefě Malkina následně po polovině úvodního dějství zvýšila hvězda New Yorku Rangers svou druhou trefou i na 3:0. Alfredssonův výběr ale během tří minut a 13 vteřin smazal ztrátu. U prvního přesného zásahu 'domácích' asistoval Spezzovi i Michálek. Pak po krásné kombinaci Letanga a Hartnella dorážel Henrik Sedin a trefil se i Tavares. Po faulu Phaneufa na Stamkose bylo nařízeno trestné střílení, ale nejlepší střelec NHL na Howarda po efektní otočce bekhendem nevyzrál. V úvodu druhé části šel opět do trháku Chárův týmu. V čase 21:23 dovršil hattrick po další spolupráci s krajanem Hossou Gáborík, gólmana Quicka pak překonal i Lupul. Alfredssonův výběr následně opět zavelel ke stíhací jízdě, kterou odstartoval Pominville. Pak přišly chvíle kapitána. Nejdříve sklízel po vydařeném sólu v 35. minutě Alfredsson ovace, když mu fanoušci aplaudovali vestoje. Za 91 vteřin dorážkou do odkryté branky znovu rozvášnila legenda Senators tribuny a poslala tak svůj tým dokonce do vedení. I druhá část ale skončila shodně 3:3, když skóroval Kane. I ve třetí části měl první slovo Chárův tým - levý horní roh Elliottovy branky vymetl Kessel. V 46. minutě se zapsal mezi střelce i Michálek, jehož uvolnil zpoza branky Tavares a český kanonýr u levé tyče pohodlně srovnal na 7:7. Alfredssonův tým stále ztrácel. Na Iginlovu trefu ještě odpověděl Giroux, ale pak už nabral rozhodující ztrátu. Po efektní otočce zmátl beka Karlssona Hossa a bekhendem překonal Elliotta, vzápětí Gáboríkovu výzvu proměnil Chára a na 11:8 zvyšoval Perry. Alfredsson ve spolupráci s Henrikem a zakončujícím Danielem Sedinovými ještě vykřesal naději na zvrat, ale na druhé straně se trefil Lupul a gólman Thomas už za svá záda puk nepustil. Opora Bostonu si připsala v závěrečné části 18 zákroků a vylepšila svůj rekord vítězstvím i ve čtvrtém startu v All Star Game.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 16.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,670 23,850
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma