Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 15°C Občasný déšť

Články autora

art

Ostatní sporty

Zápas, jaký Amerika ještě nezažila. Poprvé v historii zažil Super Bowl prodloužení

art 6. 2. 2017
Finále nekompromisní ligy amerického fotbalu NFL se zapíše do historie hned několika "nej". Poprvé v historii se během finálního zápasu prodlužovalo. Vítězným New England Patriots se navíc podařilo zvrátit zápas, který prohrávali 3:28, doslova za pět minut dvanáct. Nakonec se Patriotům podařilo porazit Atlantu 34:28.
Hokej

Aktualizováno: Výběr Evropy zhatil české naděje. Už to není v našich rukou, říká Mrázek

art 19. 9. 2016
Česká hokejová reprezentace se po debaklu od Kanady postavila proti Výběru Evropy. Češi po gólu Zdena Cháry prohrávali, ale Jakub Voráček dokázal ve 34. minutě vyrovnat. O další gól se postaral Mats Zuccarello a český tým se opět musel dotahovat. To se povedlo v přesilovce díky Martinu Hanzalovi, jenže v nastaveném čase rozhodl utkání po úniku Leon Draisaitl a Česko tak prohrálo 2:3. Postup do semifinále je už v podstatě teorií, protože Kanada by musela dvakrát ztratit a český výběr porazit USA.
Ostatní sporty

Aktualizováno: Zemřela nejúspěšnější česká sportovkyně. Věra Čáslavská podlehla vleklé nemoci

art 31. 8. 2016
Ve věku 74 let zemřela legendární česká gymnastka, sedminásobná zlatá medailistka z her v Tokiu a Mexiku Věra Čáslavská. Podlehla rakovině slinivky, s níž dlouho zápasila. 
Ostatní sporty

Pobouřil celé USA. Odmítl povstat během hymny

art 30. 8. 2016
V poslední době to vypadá, že se s protestujícími sportovci roztrhl pytel. Nejdřív vyvolal celosvětové pozdvižení etiopský vytrvalec Feyisa Lilesa, který v cíli olympijského maratonu protestoval proti vraždění příslušníků jeho kmene, teď se k němu přidal hráč amerického fotbalu Colin Kaepernick, který odmítl povstat při americké hymně. 
Cyklistika

Nejšílenější fotka v dějinách Tour! Jak moc se Francouz potloukl?

art 18. 7. 2016
Proč se diváci plahočí na Tour de France, aby jim pak prosvištěli cyklisté během mžiku před očima? Náhoda je blbec, jak se říká, a nikdy nevíte, jestli se nestanete svědkem dramatického úniku do kopce nebo třeba...pokusu vzlétnout. 
Ostatní sporty

Pančochová vyměnila snowboard za surf

art 20. 6. 2015
Ve francouzském Seignosse je od víkendu přetlak Čechů. Pořádá se tam totiž mistrovství Česka a Slovenska v sufringu. V krocení vln svedou souboj už čtyřnásobný mistr republiky Jan Klvaňa s loňským vítězem Matyášem Menšíkem. Pozornost dokonce i těch, kteří nepatří mezi skalní fanoušky surfování, by mohla přilákat snowboardová jednička a olympionička Šárka Pančochová, která surfování má za tréninkový doplněk mimo sezónu. 
Fotbal

Blatterův odchod: Hra nekončí, dokud se neodpíská

art 3. 6. 2015
Rezignace Seppa Blattera pouhé tři dny po znovuzvolení do čela FIFA otřásla fotbalovým světem. Ještě v pátek vypadal Blatter sebejistě, byť kolem něj svištělo jedno obvinění proti jeho bývalým kolegům za druhým. V pondělí nečekaně svolal tiskovou konferenci a oznámil svůj konec. Jenže ve fotbale není po všem, dokud není po všem. Otázkou je, zda se po odchodu dosavadního vládce fotbalové říše něco změní. 
MS v hokeji 2015

Kovalčuk: Žádná demarše to nebyla, zbytečně se to nafouklo

art 20. 5. 2015
Odchod ruských hokejistů z ledové plochy během kanadské hymny na šampionátu nebyl žádný demarš, říká kapitán sborné Ilja Kovalčuk. Podle jeho slov se celá věc zbytečně nafoukla. 

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,320
USD 23,390 23,570
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma