Dnes je středa 26. června 2024., Svátek má Adriana
Počasí dnes 15°C Občasný déšť

Fenomenální Pastrňák stíhá Jágra. Jako druhý Čech nastřílel 60 gólů za sezonu

Fenomenální Pastrňák stíhá Jágra. Jako druhý Čech nastřílel 60 gólů za sezonu
David Pastrňák v akci během svého hattrickového zápasu. | zdroj: Profimedia

David Pastrňák třetím hattrickem v ročníku zařídil výhru Bostonu nad Philadelphií 5:3 a jako druhý Čech v historii v NHL vstřelil 60 gólů za sezonu.

Boston i díky jeho příspěvku v noci na pondělí zvládl 63. zápas v aktuálním ročníku a překonal ligový rekord v počtu výher. Gólem a asistencí se na rekordním vítězství podílel Pavel Zacha.

Pastrňák svůj patnáctý hattrick v základní části NHL zkompletoval v úvodu třetí třetiny, kdy si v přečíslení dva na jednoho vyměnil puk s Tylerem Bertuzzim a trefil se mezi nohy gólmana Felixe Sandströma.

Dva góly na Jágra

Dva zápasy před startem play off Pastrňák ztrácí čtyři trefy na nejlepšího střelce aktuálního ročníku Connora McDavida. O dva góly méně českému kanonýrovi chybí k vyrovnání národního rekordu v počtu vstřelených branek za sezonu. Jaromír Jágr jich v ročníku 1995/1996 dal 62.

profimedia-0768284801 ... a podle tradice - po třetím gólu čepice na led! | zdroj: Profimedia

Havířovský rodák svým třetím zásahem v zápase dosáhl na metu 300 gólů v NHL a připojil se k sedmičce českých střelců, kteří to dokázali před ním. V čele statistiky je se 766 trefami nedostižný Jágr. Nejblíže Pastrňákovi je Petr Nedvěd, jenž v NHL nastřílel 310 branek.

Pastrňák k hattricku v závěru zápasu přidal asistenci u Zachovy branky. Bývalý hráč New Jersey si tři minuty před koncem základní hrací doby našel místo mezi kruhy a uklidil Pastrňákovu nabídku za gólmana Sandströma.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 26.6.2024 Exchange s.r.o.

EUR 24,710 24,830
USD 23,110 23,290
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma