Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Fotbalisté Slavie i Sparty jsou v semifinále poháru, obhájci ze Slovácka vypadli

Fotbalisté Slavie i Sparty jsou v semifinále poháru, obhájci ze Slovácka vypadli
Sparta v Liberci zvítězila na penalty a je v semifinále MOL Cupu | zdroj: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Fotbalisté Slavie ve čtvrtfinále domácího poháru splnili roli velkého favorita a druholigový Vyškov deklasovali 4:0. Další pražský tým a minulý finalista Sparta v Liberci zvítězil 5:3 na penalty po výsledku 2:2. Slovácko podlehlo 1:2 Bohemians 1905 a loňský triumf neobhájí. Do semifinále MOL Cupu postoupily také České Budějovice díky výhře 2:1 nad ligovým nováčkem z Brna. Další kolo poháru se bude losovat 10. března.

Slávisté v Edenu neměli s Vyškovem problém. Lídři nejvyšší soutěže rozhodli už v úvodních 22 minutách, kdy se trefili Ondřej Lingr, Václav Jurečka a Matěj Jurásek. Po změně stran podruhé skóroval Jurečka. Pražané si zahrají semifinále po roční odmlce. Slavia využila příznivého losu a v této pohárové sezoně vyřadila i třetí druholigový celek.

Liberec vedl nad Spartou od čtvrté minuty zásluhou Imada Rondiče, mezi 76. až 81. minutou otočil skóre střídající Jan Kuchta. Severočeši srovnali v nastavení díky dalšímu náhradníkovi Michaelu Rabušicovi. V penaltovém rozstřelu jako jediný neuspěl liberecký Lukáš Červ, zatímco všech pět sparťanů se nemýlilo. Poslední penaltu proměnil Kuchta. Pražané postoupili mezi nejlepší čtyřku MOL Cupu popáté za sebou.

Bohemians k triumfu v Uherském Hradišti nakročili už v úvodním poločase, kdy se prosadili Aleš Čermák a Lukáš Hůlka. Slovácko snížilo až v nastaveném čase zásluhou Stanislava Hofmanna. „Klokani“ se mezi čtyři nejlepší celky poháru probojovali po čtyřech letech a podruhé v samostatné historii.

České Budějovice postoupily do pohárového semifinále po 16 letech. Obě branky domácího mužstva vstřelil už v první půli Tomáš Zajíc. Po změně stran za Brno naskočili i nejlepší ligový střelec Jakub Řezníček a další opora záložník Michal Ševčík. Hosté ale už pouze zmírnili porážku gólem Josefa Divíška z nastavení.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma