Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

S Hlučínem jako s Bayernem: Fotbalisté Plzně senzačně vypadli z domácího poháru

S Hlučínem jako s Bayernem: Fotbalisté Plzně senzačně vypadli z domácího poháru
Viktoria Plzeň před zápasem s Bayernem - ilustrační foto | zdroj: Vlastimil Vacek / Právo / Profimedia

Fotbalisté Plzně se s účinkováním v domácím poháru nečekaně rozloučili hned po prvním zápase. Lídr nejvyšší soutěže a úřadující český mistr ve 3. kole MOL Cupu senzačně prohrál na půdě třetiligového Hlučína 2:3 a na domácí scéně utrpěl první porážku v sezoně. Všechny tři góly vítězů dal Dominik Smékal, rozhodující branku vstřelil ve čtvrté minutě nastavení.

Další prvoligové celky nezaváhaly. Obhájce trofeje Slovácko rozdrtilo druholigový Varnsdorf 6:0, finalista minulého ročníku Sparta zvítězila v Domažlicích vysoko 6:1. Brno odvrátilo hrozbu vypadnutí a po obratu v závěrečných minutách vyhrálo 2:1 na půdě Táborska. Mladá Boleslav rozstřílela Prostějov 4:0, Hradec Králové stejným poměrem zvítězil v Chlumci nad Cidlinou, Ostrava vyhrála 2:0 ve Velvarech a Olomouc 3:1 v Zápech.

Plzeň je třetím vyřazeným prvoligovým týmem v MOL Cupu. Pohár už dříve opustily Jablonec a Pardubice.

Trenér Viktorie Bílek nasadil v Hlučíně, s nímž se Plzeň v poháru utkala potřetí za posledních šest let, povětšinou náhradníky, v sestavě ale nechyběl kapitán Hejda. Druhý celek MSFL držel s favoritem krok a plzeňský kouč po bezbrankovém poločase čtyřikrát vystřídal.

Jeden z nových hráčů na trávníku Chorý nedal ve 47. minutě penaltu a domácí favorita za liknavý přístup potrestali. Všech pět branek padlo až od 70. minuty, hrdinou se stal čtyřiadvacetiletý záložník Smékal, který prožil životní zápas.

Na první dva jeho góly ještě Plzeňští dokázali zareagovat, když nejprve srovnal na 1:1 Tijani a na 2:2 v 90. minutě střídající Bucha. Když už se zdálo, že zápas dospěje do prodloužení, dostali se domácí do brejku a Smékal hlavou zkompletoval hattrick. Hlučínští tak Viktorii, která v lize neprohrála už 33 zápasů po sobě, na třetí pokus v poháru poprvé porazili.

Dánský trenér Sparty Priske nasadil silnou sestavu a jeho svěřenci si v Domažlicích s chutí zastříleli. První dvě branky dal do 18. minuty Čvančara, který se vrátil do hry po odpykání disciplinárního trestu, dvakrát se za třetí tým ligové tabulky trefil i stoper Vitík. Letenští se ideálně naladili na nedělní derby na Slavii. V sestavě domácího třetiligového outsidera nechyběl bývalý hráč Sparty či Plzně Limberský.

Také trenér Slovácka Svědík postavil proti druhému týmu druhé ligy Varnsdorfu silnou sestavu a jeho svěřenci dominovali. Pět z šesti branek dali po přestávce, dvakrát skóroval střídající Vecheta. Tým z Uherského Hradiště si částečně zlepšil náladu po trápení v ligové soutěži, v níž je až třináctý.

Vedle Plzně, Sparty a Slovácka vstoupila do MOL Cupu až ve 3. kole i Mladá Boleslav coby vítěz nadstavbové skupiny o umístění z minulé ligové sezony. I když trenér Hoftych nechal odpočívat několik obvyklých opor, jeho svěřenci rozhodli po výhře nad druholigovým Třincem třemi brankami už do pauzy.

Nováček nejvyšší soutěže z Brna na poslední chvíli odvrátil vyřazení s druholigovým Táborskem. Domácí outsider ještě v 87. minutě vedl 1:0 a mířil za překvapivým postupem, v závěru ale otočili stav Alli a Ševčík.

Nepříznivé skóre obrátila také Olomouc, při vítězství 3:1 v Zápech dvakrát skóroval Vodháněl. Baník vyhrál i druhý soutěžní zápas po příchodu trenéra Hapala, byť ve Velvarech nastoupil spíše s náhradníky. Naopak Hradec Králové v Chlumci nad Cidlinou v silné sestavě dominoval, první dvě branky za „Votroky“ dal stoper Čihák.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma