Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Oblačno

Hamrlíkův gól nestačil, Washington v play off končí

Hamrlíkův gól nestačil, Washington v play off končí
Washington Capitals' goalie Michal Neuvirth makes a save against Ottawa Senators during the second period at the Verizon Center in Washington on January 16, 2011. UPI/Kevin Dietsch | zdroj: tisková zpráva

Hokejisté New Yorku Rangers zvítězili v rozhodujícím 7. utkání druhého kola play off NHL nad Washingtonem 2:1 a poprvé od roku 1997 postoupili do finále Východní konference. V něm se od pondělí utkají s rivalem z New Jersey.

Domácí Jezdci předvedli v klíčovém duelu velmi koncentrovaný výkon. Pomohl jim i rychlý úvodní gól, který vstřelil už po 92 sekundách první třetiny Brad Richards. Hamrlík v 51. minutě snížil na 1:2 pouhých 38 sekund poté, co domácí zadák Michael Del Zotto dal druhý gól Rangers. Vyrovnat ale hráči Washingtonu nedokázali, přestože krátce po Hamrlíkově trefě získali výhodu přesilové hry. Rangers jim totiž v třetí třetině téměř nic nedovolili, o čemž vypovídal i poměr střel na branku 11:4 ve prospěch domácích. Ve zmíněné přesilovce Capitals ani jednou nevystřelili a v posledních devíti minutách ohrozili brankáře Henrika Lundqvista pouze dvakrát. "Je skvělé, že jsme to zvládli," radoval se Lundqvist, který si připsal 22 zákroků a byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání. "Dostali jsme gól a darovali soupeři přesilovku. Ale věděli jsme, co musíme udělat, abychom vedení udrželi. Už jsme v podobné situaci letos párkrát byli," dodal Lundqvist. Největší šance na zvrat v zápase promarnili Capitals v prostředním dějství, kdy vypálili jedenáctkrát na branku. Švédský gólman ale Rangers podržel. Jeho protějšek Braden Holtby, jemuž se před dvěma dny narodil syn, odchytal rovněž velmi solidní zápas a nakonec zaznamenal 29 zásahů. "Samozřejmě jsme zklamaní," konstatoval Holtby, který se v play off výtečným způsobem zhostil role týmové jedničky poté, co se zranila dvojice českých gólmanů Tomáš Vokoun, Michal Neuvirth. "Věřili jsme, že to dnes můžeme dokázat. Poprali jsme se o to a moc nám nechybělo, o to víc tahle porážka mrzí. New York byl velmi silným soupeřem a nedali jsme mu nic zadarmo," dodal Holtby. Rangers ve finále Východní konference čeká derby proti New Jersey a není pochyb o tom, že půjde o velmi vyhrocenou sérii. První zápas je na programu už v pondělí v Madison Square Garden. "Mají skvělý tým, hrajeme proti nim často, víme, co můžeme očekávat. Bude to opravdu velmi dobrá série," těšil se Lundqvist. Východní konference - 7. zápas: New York Rangers - Washington 2:1 (1:0, 0:0, 1:1) Branky: 2. B. Richards, 51. Del Zotto - 51. Hamrlík. Střely na branku: 31:23. Diváci: 18.200. Konečný stav série: 4:3.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,160 25,300
USD 23,290 23,470
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma