Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Hokejisté Colorada slavili v ulicích Denveru zisk Stanleyova poháru

Hokejisté Colorada slavili v ulicích Denveru zisk Stanleyova poháru
Hokejisté Colorada si po zisku Stanley Cupu užívali v ulicích Denveru oslavnou jízdu | zdroj: Profimedia

Po 21 letech si ve čtvrtek hokejisté Colorada užili s fanoušky v ulicích Denveru oslavnou jízdu městem. Stanley Cup jim ukazovali z hasičských vozů při cestě do čtvrti Civic Center, podle místních deníků se do ulic vypravilo až půl milionu lidí. Mezi slavícími hráči byl i brankář Pavel Francouz.

„Užíváme si to moc, vždyť takové věci se nestávají moc často,“ citovala agentura AP kanadského útočníka Nazema Kadriho. S hokejisty byly na střeše vozů i rodiny, kamera zachytila Francouzovu ležící dceru přikrytou jeho dresem.

Velký aplaus sklidil kapitán Gabriel Landeskog, když na pódiu před davem v parku před denverskou radnicí svlékl dres, přehodil přes sebe vlajku rodného Švédska a pozvedl pohár. Načež spustil proslov.

Francouz bude mít stejně jako jeho spoluhráči šanci užít si v létě 24 hodin s pohárem doma. Přestože ještě neměl čas oslavu naplánovat, zřejmě se uskuteční v rodné Plzni.

Hokejisté Avalanche vybojovali Stanley Cup v neděli po čtvrté výhře nad Tampou Bay, které tím zabránili v dokonání zlatého hattricku.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,200 25,320
USD 23,380 23,560
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma