Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Oblačno

Hokejisté Pardubic mají šestý titul, rozhodli výhrou 5:1 v Brně

Hokejisté Pardubic mají šestý titul, rozhodli výhrou 5:1 v Brně
V brňenské Kajot areně se 19. dubna 2012 odehrálo 6. finálové utkání play-off mezi HC Kometa Brno a HC ČSOB Pojištovna Pardubice. Na snímku radost hráčů Pardubic. MILAN KAMMERMAYER / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

Hokejisté Pardubic získali šestý mistrovský titul v historii. Na domácí trůn se vrátili po dvou letech poté, co v šestém zápase finále play off extraligy zvítězili na ledě Komety Brno 5:1 a celou sérii vyhráli 4:2. O čtvrteční výhře svěřenci trenéra Pavla Hynka rozhodli zejména třemi góly ve druhé třetině.

V brance domácích opět nastoupil Trvaj, který předešlý duel nedochytal. Hrál i obránce Malec, jenž ze zdravotních důvodů v úterý z pátého finále odstoupil. Kouč Komety Venera se rozhodl nasadit do hry jen tři formace, tlak si však jeho svěřenci nevytvořili. Naopak jako první inkasovali, když přesnou kombinační akci v úvodní přesilové hře zakončil ukázkově Starý. Brňané následně přidali na důrazu a i díky početním výhodám očekávanou převahu získali. Při Rákosově trestu sice Růžičku příliš neprověřili, ale během Kloboučkova vyloučení nepříjemně střílel Vašíček. Pardubický gólman jeho pokus vyrazil, v závěru první třetiny ze stejného souboje vyšel vítězně bek Komety a 46 sekund před odchodem do kabin vyrovnal. Domácí pokračovali v tlaku i v druhé části, do vedení je mohli posunout Erat nebo Divíšek, Růžička i s pomocí brankové konstrukce ale všechny hrozby ustál. Udeřilo na druhé straně. Ve 23. minutě prostřelil Trvaje obránce Benák a dočkal se první branky v sezoně. Vzápětí mohl přidat další gól Starý, jeho brejk ale Trvaj vyrazil. Při Čermákově vyloučení trefil Sičák tyč. Třetí branky se Východočeši dočkali, když dokázali bleskově využít krátkou šestnáctisekundovou přesilovku pět na tři. Kometa se i poté snažila duel zdramatizovat, její hráči se tlačili do útoku, ale také začali reagovat podrážděně a na ledě se jiskřilo. Šance hostů na ukončení finále zvýšil ukázkově zakončeným brejkem Tomáš Zohorna. Pardubice se soustředily na pozornou obranu a vzadu je jistil pozorný Růžička. Ve 49. minutě přidal pátý gól útočník Kolář a o výhře hostů nebylo pochyb. HC Kometa Brno - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 1:5 (1:1, 0:3, 0:1) Branky a nahrávky: 20. Vašíček - 7. Starý (Kolář I, Píša), 23. Benák (Buchtele), 30. Koukal (Kolář I, Sičák), 35. T. Zohorna (Bartek, Somík), 49. Kolář I (T. Zohorna). Rozhodčí: A. Jeřábek, Šindler - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:2. Diváci: 7200 (vyprodáno). Konečný stav série: 2:4. Brno: Trvaj - Kováčik, Žižka, Bičánek, Vašíček, M. Hruška, Malec - Jaroslav Svoboda, L. Čermák, Dlouhý - Erat, Divíšek, Jakub Svoboda - Balej, Koreis, H. Zohorna. Trenéři: Venera a Oslizlo. Pardubice: M. Růžička - Píša, V. Kočí, Sičák, Borer, Benák, Kolář II, Klobouček - Kolář I, Koukal, Starý - Semorád, Cetkovský, Rákos - Bartek, T. Zohorna, Somík - Šagát, Kousal, Buchtele, od 55. navíc Nahodil. Trenéři: Hynek a Lubina. Konečné pořadí hokejové extraligy v sezoně 2011/12: 1. HC ČSOB Pojišťovna Pardubice, 2. HC Kometa Brno, 3. HC Plzeň 1929, 4. Bílí Tygři Liberec, 5. HC Sparta Praha, 6. HC Mountfield České Budějovice, 7. HC Vítkovice Steel, 8. PSG Zlín, 9. Rytíři Kladno, 10. HC Oceláři Třinec, 11. HC Energie Karlovy Vary, 12. HC Slavia Praha, 13. HC Verva Litvínov, 14. BK Mladá Boleslav.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,160 25,300
USD 23,290 23,470
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma