Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Hokejové Pardubice odvolaly kouče Krále i celý realizační tým

Hokejové Pardubice odvolaly kouče Krále i celý realizační tým
Richard Král | zdroj: Profimedia

Vedení hokejových Pardubic odvolalo po vyřazení Dynama ve čtvrtfinále play off extraligy s Českými Budějovicemi realizační tým v čele s hlavním trenérem Richardem Králem. Končí i jeho asistenti David Havíř, Petr Sýkora a také manažer Tomáš Rolinek.

Východočeši to oznámili na svém oficiálním webu. „Chci poděkovat Richardu Královi a jeho asistentům za práci, kterou odvedli. Posunuli tým dvakrát po sobě do čtvrtfinále, urazili kus cesty. Dynamo teď potřebuje další impulz, aby v příštích sezonách bojovalo o medaile,“ uvedl majitel klubu Petr Dědek.

Složení nového trenérského týmu oznámí vedení Dynama v nejbližších dnech. Podle neoficiálních informací by se do Pardubic měl vrátit Marek Zadina, který je nyní asistentem Václava Varadi v Třinci. I v Dynamu by ale měl působit jako asistent.

Jednapadesátiletý Král vedl Pardubice od listopadu 2020, kdy na střídačce nahradil Milana Razýma. V minulé sezoně pod jeho vedením Dynamo obsadilo sedmé místo po základní části a ve čtvrtfinále play off prohrálo s Mladou Boleslaví. V aktuálním ročníku ambiciózní tým po nevydařeném závěru základní části skončil pátý. V předkole vyřadil Karlovy Vary, ale ve čtvrtfinále nestačil na České Budějovice.

„Cílem byla medaile, to jsme nesplnili. Musíme přidat. Příští rok slavíme sto let klubu a náš cíl bude více než čtyřka. Změny přijdou,“ napsal Dědek na twitteru v pondělí poté, do Dynamo prohrálo pátý čtvrtfinálový zápas na ledě Motoru a z play off vypadlo.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,130 25,250
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma