Dnes je sobota 27. dubna 2024., Svátek má Jaroslav
Počasí dnes 5°C Polojasno

Hvězdný brankář Donnarumma si nechal vytetovat vítěznou trofej z Eura

Hvězdný brankář Donnarumma si nechal vytetovat vítěznou trofej z Eura
Gianluigi Donnarumma chytá ve finále Eura penaltu Bukaya Saky | zdroj: Profimedia

Italský brankář a čerstvý mistr Evropy Gianluigi Donnarumma si nechal na oslavu nedávného titulu vytetovat na levé předloktí obrázek vítězné trofeje. Dvaadvacetiletý fotbalista, který byl rovněž vyhlášen nejlepším hráčem turnaje, se novým přírůstkem pochlubil na instagramu.

Čerstvý brankář Paris St. Germain inkasoval na turnaji jen čtyři branky v sedmi zápasech a ve finále s Anglií v penaltovém rozstřelu chytil pokusy Jadona Sancha a Bukayo Saky, zatímco Marcus Rashford trefil tyč. Itálie tak získala první titul po 53 letech,

Donnarumma dosud za reprezentaci nastoupil k 33 zápasům. Po mistrovství Evropy podepsal pětiletou smlouvu s Paris St. Germain, kam zamířil jako volný hráč po odchodu z AC Milán. V novém angažmá bude bojovat o post jedničky s Keylorem Navasem.

„Jsem rád, že mohu být členem tak obrovského klubu. Jsem připravený přijmout tuto novou výzvu a dál pokračovat v rozvoji. Chci s Paris St. Germain vyhrávat co nejvíce zápasů a udělat fanouškům radost,“ uvedl Donnarumma.

V AC Milán působil od roku 2013 a stal se zde neotřesitelnou brankářskou jedničkou. Jen v Serii A odchytal 215 zápasů, k nimž přidal dalších 16 utkání v Evropské lize.

V dresu italského národního týmu nedostal v dosavadních 33 duelech víc než jeden gól za zápas. Tuto sérii neporušil ani na mistrovství Evropy. I díky jeho přínosu „Squadra Azzura“ slavila první evropský titul po 53 letech a zároveň drží sérii 34 zápasů bez porážky.

„Jsme rádi, že můžeme v Paris St. Germain přivítat Gianluigiho Donnarummu. Gratulujeme mu k úspěchu a vítězství na Euru a věříme, že se mu dostane od všech členů klubu, spoluhráčů a fanoušků vřelého přivítání,“ uvedl předseda představenstva klubu Násir Chelajfí.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 27.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,150 25,270
USD 23,400 23,580
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma