Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 1°C Polojasno

Jágr nedohrál zápas proti Rangers kvůli zranění

Jágr nedohrál zápas proti Rangers kvůli zranění
Image: 0111654376, License: Rights managed, Restrictions: FOR EDITORIAL USE ONLY. Icon SMI reserves the right to pursue unauthorized users of this image. If you violate our intellectual property you may be liable for: actual damages, loss of income, and profits you derive from the use of this image, and, where a, 29 December 2011: Philadelphia Flyers right wing Jaromir Jagr (68) skates with the puck during the first period in the Philadelphia Flyers 4-2 win against the Pittsburgh Penguins at the Consol Energy Center in Pittsburgh, Pennsylvania. Photo via Newscom, Place: USA, Model Release: No or not aplicable, Credit line: Profimedia.cz, Newscom | zdroj: tisková zpráva

Hokejisté Philadelphie prohráli v domácím utkání NHL Winter Classic pod širým nebem s New Yorkem Rangers 2:3. Zápas na stadionu baseballistů Phillies v Citizens Bank Parku před návštěvou 46 967 diváků navíc v dresu Flyers nedohrál kvůli zranění nohy Jaromír Jágr. Česká hvězda odešla na konci úvodní části do kabiny a naskočila už jen na dvě střídání ve druhém dějství.

"Poranil jsem si nohu. V předešlém zápase v Pittsburghu mě do ní někdo bodnul a postupně to nateklo. A zhoršovalo se to," řekl Jágr internetovému serveru deníku Sport. "Nemohl jsem bruslit na sto procent. A nechtěl jsem hrát jenom proto, že bych hrál. Došlo by to do momentu, kdy bych mužstvu nepomohl," prohlásil smutně devětatřicetiletý útočník po brzkém konci svého prvního vystoupení ve venkovním utkání slavné soutěže. Start zapasu byl už v neděli raději kvůli předpokládanému slunečnému počasí přeložen z jedné hodiny odpolední (19:00 SEČ) východoamerického času o dvě hodiny později. Do branky Flyers se místo trápícího se Ilji Bryzgalova postavil Sergej Bobrovskij. Rangers nasadili do hry poprvé v sezoně beka Marka Staala, jenž byl téměř rok mimo hru s otřesem mozku. Po velkolepé show předcházející zápasu nenabídla úvodní třetina divákům moc vzruchu. V páté minutě ujel hostům Claude Giroux, ale Henrik Lundqvist zasáhl betonem, na druhé straně se vytáhl Bobrovskij při šanci Mariána Gáboríka. Pak se v dobré pozici nepovedla střela Jakubu Voráčkovi, dalšímu českému zástupci v týmu domácích. Nejhezčí akci první dvacetiminutovky předvedl Jágr, který se na útočné modré čáře prosmýkl mezi beky Danem Girardim a Ryanem McDonaghem, ale v úniku Lundqvista bekhendem nepřekonal. Jenže pak odešla česká hvězda do kabiny a v dalším průběhu nastoupil Jágr už jen na dvě střídání v úvodu druhé části a zbytek proseděl na střídačce. Nejdelší čekání na branku v historii Winter Classic ukončil až v 33. minutě Brayden Schenn, který snadnou dorážkou zaznamenal svou premiérovou trefu v NHL. httpv://youtu.be/DY7q6CozbtY Flyers pokračovali v aktivitě a za dvě minuty po kombinaci s Maximem Talbotem zvýšil bekhendovou střelou Giroux. Už o 30 vteřin později však korigoval střelou přes slovenského obránce Andreje Meszároše Mike Rupp. Nevoli fanoušků i hráčů Flyers vyvolala jeho oslava gólu, při níž salutoval po vzoru Jágra. Rupp, který byl jediným hráčem v sestavě Rangers se zkušeností s venkovním zápase NHL, ve 43. minutě vyrovnal, když z levé strany z úhlu překvapil Bobrovského. A obrat dovršil za 160 vteřin Brad Richards. Snaha Philadelphie o vyrovnání končila u Lundqvista, který 19 vteřin před koncem chytil i trestné střílení Daniela Briera nařízené za zalehnutí puku bránícím hráčem v brankovišti. Rangers si upevnili vedení ve Východní konferenci a Philadelphii unikli v čele Atlantické divize na rozdíl čtyř bodů.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,260
USD 23,390 23,570
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma