Dnes je pátek 3. května 2024., Svátek má Alexej
Počasí dnes 19°C Zataženo

Jágrova narozeninová oslava: Stylový dort a podrobení Tučňáci

Jágrova narozeninová oslava: Stylový dort a podrobení Tučňáci
zdroj: Fox News

Zatímco většina hráčů v jeho věku už přešlapuje v hokejových bačkorách, Jaromír Jágr oslavil i 44. narozeniny s hokejkou v ruce a s bruslemi na nohou. V jeho současném působišti na Floridě ho za jeho věrné služby odměnili stylovým dortem, který je z poloviny tvořen českým národním dresem a z poloviny ozdoben barvami Panterů.

A nebyl to pouze management klubu, kdo českého veterána potěšil. Dárek mu přichystali i jeho spoluhráči, se kterými si vychutnal vítězství 2:1 nad Pittsburghem Penguins, v jehož barvách strávil nejslavnější léta své kariéry.

Jágr se v noci z pondělí na úterý stal zároveň teprve desátým hokejistou – a pátým hráčem v poli – který nastoupil do zápasu NHL ve věku 44 let.

Prošedivělý veterán ale zatím nad sportovním důchodem neuvažuje. Ostatně jak už predikoval před začátkem sezony, jeho cílovou stanicí je padesátka:

"Budu hrát až do padesáti, ledažeby mě zastavily zdravotní problémy. Ale nikdy jsem netvrdil, že tak dlouho zůstanu v NHL. To jsou dvě zcela odlišné věci."

Český útočník si zatím nemá na co stěžovat. Na Floridě hraje v elitním útoku a se 40 body vládne produktivitě svého týmu. V historických tabulkách už nahání Bretta Hulla a Gordieho Howea, aby se mohl usadit na bronzovém stupínku pro třetího nejlepšího střelce a třetího nejproduktivnějšího hráče v historii NHL.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 3.5.2024 Exchange s.r.o.

EUR 24,960 25,080
USD 23,180 23,360
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma