Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 1°C Polojasno

Japonští fotbalisté předali po vítězství nad Německem dokonale uklizenou kabinu

Japonští fotbalisté předali po vítězství nad Německem dokonale uklizenou kabinu
Japonští fotbalisté předali dokonale uklizenou kabinu | zdroj: twitter.com/FIFAcom

Japonští fotbaloví fanoušci stejně jako na minulých světových šampionátech potvrdili v Kataru svůj smysl pro zdvořilost a po středečním vítězství 2:1 nad Německem po sobě uklidili sektor na tribuně Chalífova mezinárodního stadionu. Skvělý dojem zanechali také sami členové národního týmu, kteří předali dokonale uklizenou šatnu.

„Po historickém vítězství nad Německem po sobě japonští fanoušci uklidili nepořádek na stadionu, zatímco ‘Modří samurajové’ nechali svou kabinu v takovémhle stavu. Bez poskvrnky. Domo Arigato,“ poděkovala japonsky na sociálních sítích mezinárodní federace FIFA a přidala fotografii dokonale uklizené šatny.

Japonci nejenže nenechali žádný odpad, ale srovnali rozlišovací dresy do komínků a na stůl položili tradiční origami, papírové skládačky ve tvaru jeřábů. Nechybělo ani poděkování v japonštině a arabštině.

Stejným chováním se prezentovali japonští fotbalisté na předchozím MS 2018 v Rusku. Po bolestné osmifinálové porážce 2:3 s Belgií po inkasovaném gólu ze čtvrté minuty nastavení po sobě hráči uklidili šatnu a poslali organizátorům turnaje děkovný vzkaz.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,260
USD 23,390 23,570
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma