Dnes je úterý 23. dubna 2024., Svátek má Vojtěch
Počasí dnes 9°C Zataženo

Kostarika porazila Nový Zéland a jako poslední celek si zajistila postup na MS

Kostarika porazila Nový Zéland a jako poslední celek si zajistila postup na MS
Kostarika slaví postup na šampionát v Kataru | zdroj: Profimedia

Fotbalisté Kostariky se stali posledními účastníky mistrovství světa. Na neutrální půdě v katarském Rajjánu porazili v interkontinentálním play off 1:0 Nový Zéland a mezi elitou se představí pošesté. Utkání rozhodl už ve třetí minutě Joel Campbell.

Kostarika vstoupí do závěrečného turnaje v Kataru 23. listopadu proti Španělsku. Ve skupině E ji dále čekají Německo a Japonsko.

Bývalý hráč Arsenalu Campbell udeřil hned z první šance zápasu. Naběhl si mezi obránce na centr mladíčka Bennettea a z voleje poslal míč k vzdálenější tyči. Nový Zéland byl po zbytek první půle výrazně nebezpečnější, ačkoliv je na tom v pořadí FIFA o 70 míst hůř než středoamerický celek. V 39. minutě zúročil převahu Wood, sudí ale po konzultaci s videem jeho branku kvůli předchozímu faulu odvolal.

Kostarický kouč Luis Suárez udělal na začátku druhého dějství tři změny v sestavě a hra se po přestávce vyrovnala. Snahu „All Whites“ navíc zkomplikoval dvacet minut před koncem střídající Barbarouses, jenž byl po ostrém skluzu vyloučen. Navzdory oslabení si Nový Zéland vypracoval další šance, na historicky třetí účast na světovém šampionátu ale nedosáhl.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 23.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,590 23,770
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma