Dnes je sobota 27. dubna 2024., Svátek má Jaroslav
Počasí dnes 5°C Polojasno

Los čtvrtfinále LM: Real-Chelsea, City-Atlético, Bayern-Villarreal a Liverpool-Benfica

Los čtvrtfinále LM: Real-Chelsea, City-Atlético, Bayern-Villarreal a Liverpool-Benfica
Los čtvrtfinále Ligy mistrů | zdroj: Profimedia

Fotbalisté Realu Madrid se ve šlágru čtvrtfinále Ligy mistrů utkají s obhájcem trofeje Chelsea. Loňský finalista Manchester City v druhém anglicko-španělském souboji narazí na Atlético Madrid. Liverpool čeká Benfica Lisabon, Bayern Mnichov vyzve úřadujícího vítěze Evropské ligy Villarreal. Rozhodl o tom los ve švýcarském Nyonu.

Úvodní čtvrtfinálové zápasy se budou hrát 5. a 6. dubna, odvety jsou na programu 12. a 13. dubna. První semifinále se odehrají 26. a 27. dubna a odvetná utkání 3. a 4. května. Finále tohoto ročníku Ligy mistrů se uskuteční 28. května v Paříži na Stade de France. Původnímu hostiteli Petrohradu bylo pořadatelství finále odebráno kvůli vojenskému útoku Ruska na Ukrajinu.

Real, který je s 13 triumfy rekordmanem Champions League, by rád Chelsea oplatil vyřazení z loňského semifinále. Tehdy londýnský tým na úvod remizoval 1:1 v Madridu a poté vyhrál domácí odvetu 2:0.

Trenéra „Bílého baletu“ Carla Ancelottiho čeká další konfrontace s bývalém zaměstnavatelem, v osmifinále jeho svěřenci vyřadili Paris St. Germain. Kouč Chelsea Thomas Tuchel v LM neprohrál ani jeden z dosavadních šesti duelů s Realem Madrid.

Manchester City se v pohárech potká s Atléticem poprvé. Madridské mužstvo v letošním play off podruhé za sebou narazí na soupeře z Manchesteru, v minulém kole si poradilo s United. Benfica v Lize mistrů vyzve Liverpool poprvé od osmifinále ročníku 2005/06, které ovládla celkově 3:0.

Vítěz dvojzápasu Manchester City/Atlético v semifinále půjde buď na Chelsea, nebo Real. Postupující ze souboje Benfica - Liverpool si o finále zahraje proti Villarrealu či Bayernu.

West Ham narazí ve čtvrtfinále Evropské ligy na Lyon, Barcelonu čeká Frankfurt

Fotbalisté West Hamu s českými reprezentanty Tomášem Součkem, Vladimírem Coufalem a Alexem Králem narazí ve čtvrtfinále Evropské ligy na Lyon, v případě postupu vyzvou lepšího z dvojice Frankfurt, Barcelona. V dalších zápasech se utkají Lipsko s Bergamem a Braga vyzve Glasgow Rangers. Rozhodl o tom los ve švýcarském Nyonu.

První čtvrtfinálové duely se odehrají 7. dubna, odvety o týden později. Semifinále se uskuteční 28. dubna a 5. května. O vítězi Evropské ligy se rozhodně ve finále 18. května v Seville. Posledním šampionem je Villarreal, který je nyní ve čtvrtfinále Ligy mistrů.

West Ham naposledy vyřadil při své premiérové účasti v soutěži nejúspěšnější celek EL Sevillu. „Kladiváři“ po úvodní osmifinálové porážce 0:1 na hřišti soupeře zvládli domácí odvetu a i díky Součkově brance zvítězili po prodloužení 2:0. Lyon, který v základní skupině porazil dvakrát pražskou Spartu, vyřadil ve čtvrtek Porto. Po prvním vítězství 1:0 mu stačila doma remíza 1:1.

Vítěz vzájemného duelu narazí buď na Barcelonu, nebo na Frankfurt. Španělský velkoklub s trenérem Xavim si po vyřazení z Ligy mistrů poradil nejprve s Neapolí a pak i s Galatasarayem Istanbul. Frankfurt, jemuž patří v německé lize deváté místo, zdolal po dramatické domácí odvetě v prodloužení Betis.

Rangers, kteří porazili v základní skupině v boji o druhé místo pražskou Spartu, vyzvou Bragu. Skotský mistr již ve vyřazovacích soubojích uspěl proti Dortmundu a naposledy CZ Bělehrad.

Atalanta Bergamo po vyřazení Leverkusenu s Patrikem Schickem v boji o semifinále narazí na jiný bundesligový celek Lipsko. Úřadující německý vicemistr se do čtvrtfinále dostal poté, co UEFA vyloučila Spartak Moskva kvůli vojenské invazi Ruska na Ukrajinu.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 27.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,150 25,270
USD 23,400 23,580
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma