Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 2°C Dešťové přeháňky

Mbappé prodloužil v Paris St. Germain smlouvu, Španělé mluví o skandálu

Mbappé prodloužil v Paris St. Germain smlouvu, Španělé mluví o skandálu
Kylian Mbappé prodloužil smlouvu s PSG do roku 2025 | zdroj: Profimedia

Hvězdný francouzský fotbalový útočník Kylian Mbappé zůstane v Paris St. Germain. Spekulace o jeho odchodu do Realu Madrid v sobotu ukončil předseda pařížského klubu Násir Chelajfí, který před závěrečným zápasem sezony francouzské ligy oznámil, že Mbappé prodloužil svou končící smlouvu o tři roky. Mbappé následně zařídil hattrickem jasnou výhru mistrovského Paris St. Germain 5:0 nad sestupujícími Metami.

„Jsem velice spokojený, že zůstanu ve Francii, v Paříži, ve svém městě,“ řekl Mbappé před duelem s Metami. „Doufám, že tu budu moci pokračovat v tom, co dělám nejraději: hrát fotbal a vyhrávat trofeje,“ dodal po prodloužení smlouvy do roku 2025.

Jeho odchod do Madridu byl přitom považován za hotovou věc. Podle médií Mbappé v sobotu o svém setrvání v Paříži sám informoval prezidenta Realu Florentina Péreze.

Ve Španělsku vyvolal fakt, že PSG přeplatil Real, negativní reakce. Prezident španělské ligy Javier Tebas označil dohodu za skandální a hodlá podat stížnost UEFA i Evropské unii. „Je skandální, že klub, který v minulé sezoně ohlásil ztrátu ve výši 220 milionů eur a v minulých sezonách dohromady více než 700 milionů eur, s platy hráčů ve výši 650 milionů eur, může uzavřít takovou dohodu. Je to urážka fotbalu,“ uvedl Tebas.

Třiadvacetiletý mistr světa z roku 2018 Mbappé je s 28 brankami v čele tabulky střelců. Pařížanům tím pomohl k desátému titulu, čímž vyrovnali dosud nejúspěšnější Saint-Étienne.

Mbappé přišel do PSG v roce 2018 z Monaka za údajných 180 milionů eur jako druhý nejdražší fotbalista všech dob po Brazilci Neymarovi, jednu sezonu už předtím v pařížském celku hostoval. S PSG čtyřikrát vyhrál ligový titul a třikrát Francouzský pohár, loni s ním postoupil do finále Ligy mistrů.

Od příchodu do francouzské metropole z Monaka zaznamenal za PSG napříč všemi soutěžemi 171 gólů, což ho v historickém pořadí klubu řadí na druhé místo za Uruguayce Edinsona Cavaniho (200).

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 18.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,240 25,360
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma