Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Oblačno

Michálek dvěma góly vyhnal podruhé za sebou Vokouna z branky

Michálek dvěma góly vyhnal podruhé za sebou Vokouna z branky
BUFFALO - OCTOBER 22: Milan Michalek #9 of the Ottawa Senators skates against the Buffalo Sabres during their NHL game at HSBC Arena October 22, 2010 in Buffalo, New York.(Photo By Dave Sandford/Getty Images) *** Local Caption *** Milan Michalek | zdroj: tisková zpráva

Hokejový útočník Milan Michálek přispěl v NHL dvěma góly a jednou asistencí k výhře Ottawy nad Washingtonem 5:2 a byl vyhlášen první hvězdou zápasu. V obou případech překonal v brance Capitals Tomáše Vokouna a výrazně se podílel na tom, že český gólman ve druhém utkání za sebou střídal.

Zatímco v minulém duelu s Carolinou (0:5) se Vokoun poroučel na střídačku už po pěti minutách, tentokrát vydržel na ledě polovinu zápasu. Během 32 minut se mu však nevedlo o moc lépe, když z jedenácti střel čtyřikrát inkasoval. V 10. minutě ho poprvé po Michálkově přihrávce překonal jednadvacetiletý bek Erik Karlsson, který si připsal ještě dvě asistence a s 60 body bezkonkurenčně vévodí kanadskému bodování obránců. O pět minut později přidal Michálek druhý gól, v úvodu druhé třetiny pak český útočník využil přesilovou hru a svou 27. trefou v sezoně zvýšil na 3:0. httpv://youtu.be/yoble8sl9AI Poté co v úvodu 33. minuty Chris Phillips prostřelil Vokouna počtvrté, přepustil reprezentační gólman místo svému krajanovi Michalu Neuvirthovi. Ten ve zbytku utkání udržel čisté konto, pátý gól přidali domácí v předposlední minutě do prázdné branky při power play. Krize Washingtonu tak nebere konce. Capitals, kteří se pohybují ve Východní konferenci těsně za příčkami zaručujícími účast v play off, prohráli potřetí v řadě a podeváté z posledních dvanácti zápasů. Ve středu se navíc museli obejít bez Alexandra Ovečkina, který odstoupil z dopoledního rozbruslení. Jen mezi náhradníky sledoval zápas obránce Roman Hamrlík, v jehož souvislosti se v zámoří spekuluje o výměně do jiného klubu. V Ottawě vládne mnohem pohodovější atmosféra. Senators vyhráli počtvrté v řadě a zvýšili náskok v tabulce Východní konference na devátý Winnipeg na sedm bodů. Před desátým Washingtonem mají ještě dva body k dobru navíc. Spokojený může být i Michálek, jenž po sérii dvanácti zápasů bez vstřeleného gólu skóroval čtyřikrát v posledních pěti zápasech a s 27 góly si vytvořil nové osobní maximum v kariéře. "Sezona je dlouhá, měl jsem období, kdy se mi nedařilo, ale teď jsem zase našel ztracené sebevědomí," pochvaloval si český útočník.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,190 25,310
USD 23,340 23,520
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma