Dnes je neděle 28. dubna 2024., Svátek má Vlastislav
Počasí dnes 20°C Oblačno

Novým předsedou komise fotbalových rozhodčích je Libor Kovařík

Novým předsedou komise fotbalových rozhodčích je Libor Kovařík
Libor Kovařík | zdroj: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Novým předsedou komise rozhodčích se po pondělní rezignaci Radka Příhody stal její dosavadní místopředseda Libor Kovařík. Schválil to výkonný výbor Fotbalové asociace ČR (FAČR), která o tom informovala na svém webu.

„Libor Kovařík je logickou volbou. Jsme přesvědčeni, že disponuje nejen náležitými kvalitami na funkci předsedy, ale také zajistí kontinuitu nastavenou dvouletou prací Radka Příhody a jeho komise, což považujeme za velmi důležité. Dostal jednoznačnou podporu, a celá komise pod vedením Libora Kovaříka tak může pokračovat v přípravách na start nové sezony profesionálních soutěží,“ řekl předseda FAČR Petr Fousek.

Devětačtyřicetiletý Příhoda se stal předsedou komise rozhodčích v červnu 2021 po nástupu nového vedení asociace v čele se současným předsedou FAČR Fouskem. Odstoupit se rozhodl i kvůli velkému pracovnímu vytížení.

Nahradí ho o dva roky mladší Kovařík. „Chtěl bych výkonnému výboru a LFA poděkovat za důvěru. Za celou komisi mohu slíbit, že se budeme snažit připravit rozhodčí pro profesionální soutěže co nejlépe tak, aby spokojené bylo nejenom vedení asociace, ale také kluby a fotbaloví fanoušci. Zároveň bych chtěl pokračovat ve změnách, které komisi rozhodčích přiblíží evropskému vzoru,“ uvedl bývalý rozhodčí.

Výkonný výbor hlasoval per rollam, tedy na dálku. Vedle Kovaříka rozhodl i o nových členech komise. Těmi se stali bývalí sudí Kryštof Mencl a Milan Plesar. Kromě Příhody bylo zapotřebí nahradit také Václava Hartmana, který po dohodě skončil po minulé sezoně. Ve hře je i možné rozšíření komise.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 27.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,150 25,230
USD 23,400 23,520
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma