Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 2°C Dešťové přeháňky

O Jágrově působišti se asi rozhodne až v červenci

O Jágrově působišti se asi rozhodne až v červenci
V pondělí 22. srpna 2011 se v Praze konala tisková konference společnosti Sazka, za účasti insolvečního správce Josefa Cupky, Jana Hrazdíry, Marka Bielyho a Jaromíra Jágra (na snímku). MICHAL KALÁŠEK / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

Pravděpodobně až po otevření trhu s volnými hráči v NHL se rozhodne o dalším působišti Jaromíra Jágra. Čtyřicetiletý útočník se stane 1. července po vypršení roční smlouvy s Philadelphií nechráněným volným hráčem a bude moct zvažovat své možnosti, o nichž se nyní jen spekuluje. Možné je setrvání v týmu Flyers, ale zájem mají opět například Montreal a Detroit.

Samotný Jágr dal již dříve najevo touhu v zámořské lize pokračovat další rok. Zda se však znovu dohodne s vedením Philadelphie, zůstává otazníkem. I když si obě strany spolupráci během sezony hodně pochvalovaly. Flyers ale nenaplnili cíl a vypadli už ve druhém kole play off s finalistou Stanley Cupu New Jersey. Generální manažer Paul Holmgren potvrdil, že je v kontaktu s Jágrovým agentem Petrem Svobodou. "Mluvili jsme spolu a myslím, že je tady oboustranný zájem na dohodě, takže uvidíme, jak to všechno půjde," řekl Holmgren serveru ESPN. Obě strany však mohou čekat na vývoj na trhu hráčů z trochu odlišných důvodů. Zatímco Flyers se dozví, jak dalece mají volné ruce pod platovým stropem, který by se měl ze současných 64,3 milionu dolarů vyšplhat až k 70 milionům, Jágr by podle případných posil mohl odhadovat, jak velký prostor na ledě dostane. V play off po přeřazení do třetí formace totiž naznačil nespokojenost s menším herním vytížením, než na jaké byl ve své zářivé kariéře zvyklý. Detroit dával v minulých letech hodně prostoru veteránům, Jágra vždy i lákalo vyzkoušet si, jak chutná NHL v některém z kanadských týmů. Varianta setrvání ve Philadelphii, kde vedle něj vyrostl v hvězdu talentovaný Claude Giroux, se zdá být nejpravděpodobnější. "Myslím si, že je to na dobré cestě a k dohodě dojdou," řekl deníku Sport agent Pavel Maršoun, který je blízkým Svobodovým spolupracovníkem.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 18.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,240 25,360
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma