Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 13°C Polojasno

Ondřej Palát mění dres, upsal se New Jersey na pět let za 30 milionů dolarů

Ondřej Palát mění dres, upsal se New Jersey na pět let za 30 milionů dolarů
Ondřej Palát | zdroj: Profimedia

Hokejový útočník Ondřej Palát mění poprvé v NHL působiště. Dvojnásobný vítěz Stanley Cupu s Tampou Bay a finalista uplynulého ročníku uzavřel pětiletý kontrakt s New Jersey na 30 milionů dolarů (zhruba 730 milionů korun).

Jednatřicetiletý Palát nastupoval za Tampu Bay deset sezon. Letos mu vypršela pětiletá smlouvu na 26,5 milionu dolarů. Po prohraném finále s Coloradem začal vyjednávat s Lightning o možném prodloužení spolupráce. Nakonec však floridský klub, který bojuje s platovým stropem, opouští.

„Hrozně rád bych zůstal v Tampě za těch správných a rozumných podmínek. Zůstat v Tampě je moje priorita, ale každý ví, jaká situace v Tampě je. A je to prostě byznys. Je mi 31 let, ta smlouva může být v NHL také má poslední,“ uvedl Palát na konci června v on-line rozhovoru s novináři.

V základní části minulé sezony nasbíral Palát v 77 zápasech 49 bodů za 18 gólů a 31 asistencí. Dalších 21 bodů (11+10) přidal v 23 utkáních v play off, které zakončil jako desátý nejproduktivnější hráč a měl výrazný podíl na dalším povedeném tažení Lightning vyřazovacími boji. Celkem má Palát v dlouhodobé fázi NHL na kontě 628 odehraných utkání a 423 bodů díky 143 brankám a 280 nahrávkám. V play off zaznamenal za 138 zápasů 94 bodů za 48 gólů a 46 přihrávek.

  • Útočník Dominik Kubalík v NHL poprvé mění dres. Po třech letech v Chicagu bude hrát za Detroit, se kterým podepsal dvouletou smlouvu s platem 2,5 milionu dolarů ročně. Šestadvacetiletý hráč je po Filipu Hronkovi a Jakubu Vránovi třetím Čechem na soupisce Red Wings.
  • Dres v NHL poprvé mění i útočník Pavel Zacha a míří z New Jersey do Bostonu. Bruins získali pětadvacetiletého rodáka z Brna výměnou za finského forvarda Erika Haulu.
  • Útočník Ondřej Kaše bude v NHL nastupovat za Carolinu. Jako volný hráč podepsal sedmadvacetiletý odchovanec Kadaně s Hurricanes roční smlouvu na 1,5 milionu dolarů.
  • Obránce Jan Rutta se v NHL loučí s Tampou Bay a míří do Pittsburghu, s kterým podepsal jako nechráněný volný hráč tříletou smlouvu na 8,25 milionu dolarů.
  • Obránce Andrej Šustr, který naposledy oblékal dres Anaheimu, bude působit v NHL v Minnesotě. Jednatřicetiletý odchovanec Plzně podepsal s Wild jako nechráněný volný hráč roční dvoucestnou smlouvu.
  • Brankář David Rittich uzavřel v NHL jako nechráněný volný hráč roční kontrakt na 900 tisíc dolarů s Winnipegem. Po ročním působení v Nashvillu se devětadvacetiletý odchovanec Jihlavy vrací z USA do Kanady, kde už chytal za Calgary a Toronto.
  • Osmnáctiletý obránce David Jiříček podepsal v NHL tříletou nováčkovskou smlouvu s Columbusem. Bronzový medailista z květnového seniorského mistrovství světa ve Finsku byl minulý týden draftován jako šestý hráč v pořadí a byl nejvýše umístěným českým hokejistou. Podle zámořských médií si Jiříček, který je momentálně na kempu Columbusu, může vydělat každý rok maximálně 950 000 dolarů.
  • Slovenský útočník Juraj Slafkovský podepsal tříletou nováčkovskou smlouvu s Montrealem, který jej letos draftoval jako jedničku do NHL. Osmnáctiletý talent, který v uplynulé sezoně startoval na olympijských hrách i mistrovství světa, si každý rok může vydělat maximálně 950 000 dolarů. Součástí smlouvy jsou pro každou sezonu i bonusy ve výši 3,595 milionu dolarů.
Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,120 25,240
USD 23,420 23,600
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma