Dnes je čtvrtek 2. května 2024., Svátek má Zikmund
Počasí dnes 20°C Skoro zataženo

Pojď trénovat místo mě! Guardiolu vytočil kibicující fanoušek

Pojď trénovat místo mě! Guardiolu vytočil kibicující fanoušek
Pep Guardiola | zdroj: Profimedia

Platí za nejlepšího kouče na světě, stejně mu ale všichni radí. Pep Guardiola dovedl v týdnu Manchester City k vítězství v Superpoháru UEFA a za tři body zvládl i domácí zápas s Newcastlem. Během něj se však musel vypořádat s příznivcem, jemuž se jeho počínání v duelu nezdálo. Stejně jako celé utkání, i tuhle konfrontaci zvládl španělský trenér s grácií.

Běžela dvaaosmdesátá minuta střetnutí a Citizens kráčeli za těsnou výhrou 1:0. V tom kamera zabrala Guardiolu, jak si z prostoru u postranní čáry, který je trenérům vymezen, vyběhl k boční straně tribuny vedle tunelu vedoucího do šaten. Začal vášnivě gestikulovat a zuřivě komunikovat s jedním z fanoušků v hledišti. Ten byl z koučovy reakce viditelně zaskočen, zároveň se ale pobaveně usmíval.

Na celou situaci se španělského stratéga pochopitelně zeptali novináři na tiskové konferenci. „Křičel na mě, ať střídám,“ vysvětloval. „Ptal jsem se ho, kterého hráče mám sundat. A pak jsem mu řekl, ať tedy přijde dolů a udělá to sám,“ usmíval se trenér Citizens. To kibicující mladík samozřejmě neudělal a otěže zápasu nadále zůstaly v Guardiolových rukou.

Ten se rozhodl příznivcův požadavek nevyslyšet a změnu v sestavě do konce utkání neučinil. A protože nestřídal ani jednou předtím, duel dohrálo stejných jedenáct hráčů, které holohlavý kouč do zápasu poslal. Pro srovnání - lodivod Newcastlu Eddie Howe ke změně obsazení sáhl hned pětkrát.

„Střídání vnímám jako variantu, možnost pro trenéra. Ne povinnost. Byli tam hráči, u kterých jsem o stáhnutí uvažoval, protože věřím, že byli unavení. Zároveň jsem ale z týmu cítil velkou vášeň a hlad po vítězství. Každý tam nechal úplně všechno a v tomto složení to fungovalo, mířili jsme k výhře. Nechtěl jsem do toho zasahovat,“ objasnil úspěšný kouč své v dnešní době neobvyklé rozhodnutí.

Jako by chtěl konkurentům ukázat, že jeho tým je i při zranění Kevina De Bruyneho dostatečně silný a plný energie. Stěžejní středopolař bude Citizens chybět až do ledna, podle mnohých může právě jeho absence světle modrým sebrat trochu titulových nadějí. Obhájce trofeje z Manchesteru však jednoznačně ukázal, že bude pro nejbližší pronásledovatele nadále těžkým soupeřem.

Zdroje:
vlastní

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 2.5.2024 Exchange s.r.o.

EUR 24,990 25,090
USD 23,310 23,450
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma