Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 8°C Dešťové přeháňky

Politická korektnost narazila: Nové klubové logo se líbilo ještě méně než indián

Politická korektnost narazila: Nové klubové logo se líbilo ještě méně než indián
Hráč Frölundy Joel Lundqvist ještě se starým logem | zdroj: Profimedia

Sotva dva dny vydrželo nové logo švédského hokejového klubu Frölunda. Vedení známého celku z Göteborgu se rozhodlo ve středu představený znak stáhnout kvůli masivní kritice na sociálních sítích.

Frölunda, kde působí český útočník Michael Špaček a po olympijských hrách ji posílí Radan Lenc, se už předloni rozhodla zbavit přízviska Indians a loga s hlavou indiána s čelenkou. Klub tak napodobil některé severoamerické kluby, jež se kvůli protestům organizací bojujících za práva původních obyvatel Ameriky rozhodly přejmenovat.

Ve středu tak pětinásobný švédský mistr představil nové logo s dvěma písmeny F, jež zároveň tvoří písmeno H jako hokej. Znak nicméně vzbudil v médiích a na sociálních sítích velký odpor.

FKvhiOmWUAEGzYe Nové logo Frölundy prý připomínalo nacistické symboly | zdroj: pbs.twimg.com

„Nový znak začal být spojován se symboly z Německa 30. let, což je asociace, od které se klub striktně distancuje. Kromě toho se objevily informace, že logo je plagiátem, a situace se tím ještě víc zkomplikovala. A fakt, že lidé pracující v klubu dostávali výhružné telefonáty, textové zprávy a e-maily, byl dalším faktorem, který vedl k tomu, že situace s novou klubovou identitou se stala neudržitelnou,“ uvedli představitelé Frölundy na klubovém webu.

Klub tak aktuálně práci na novém logu zastavil a slíbil, že v budoucnu bude více naslouchat členské základně. 

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 18.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,240 25,360
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma