Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes -2°C Slabý déšť

Přijde NHL o další hvězdu? Dacjuk prý po této sezoně zamíří do Ruska

Přijde NHL o další hvězdu? Dacjuk prý po této sezoně zamíří do Ruska
Pavel Dacjuk odehrál za Detroit celkem patnáct sezon | zdroj: Profimedia

Podle informací ruských a kanadských médií plánuje elitní útočník Detroitu Red Wings Pavel Dacjuk předčasný návrat do Ruska. Hlavní motivací odchodu uznávaného ruského hráče do Kontinentální hokejové ligy mají být rodinné důvody. 

Pavel Dacjuk se sice nikdy netajil svým přáním ukončit kariéru v rodném Jekatěrinburgu, kde hokejově vyrostl, spekulace o svém předčasném odchodu z NHL však zatím odmítá komentovat. „Těžko říct. Nikdy nevíte, co přinese budoucnost,“ reagoval ruský útočník na otázky novinářů.

V podobném duchu se vyjádřil i jeho agent Dan Milstein: „Pavel je velmi odhodlaný hrát a předvést své maximum, aby pomohl svému týmu postoupit do play-off. Ze smlouvy mu zbývá ještě jeden rok. Na konci sezony si o ní promluvíme s Kenem Hollandem.“

Dacjuk byl Detroitem draftován v roce 1998 jako 171. hráč v pořadí a do NHL vstoupil v sezoně 2001/02. Během následujících sezon se v zámoří vypracoval v jednoho z nejlepších hráčů své generace, když v 950 zápasech zaznamenal 314 gólů a 603 asistencí.

Za patnáct let v dresu Red Wings dokázal získat dva Stanley Cupy (2002, 2008), čtyři Lady Byng Memorial Trophy pro nejslušnějšího hráče ligy (2006-2009) a tři Frank J. Selke Trophy pro nejlépe bránícího útočníka (2008-2010).

Sedmatřicetiletý útočník má v NHL platný kontrakt do konce příští sezony, přičemž si ročně přijde na 7,5 milionů dolarů (asi 180 milionů korun). Pro Detroit je však nepříjemné, že i v případě Dacjukova předčasného odchodu do Ruska by se jeho plat nadále započítával do platového stropu.

Nejen fanouškům Red Wings tak nezbývá než doufat, že je populární ‚Paša‘ příliš čestným hráčem na to, aby nechal tým na holičkách. 

Zdroje:
Vlastní

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma