Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 0°C Polojasno

První kolo hokejové extraligy: Třinec začal porážkou, Pardubice otočily duel v Kladně

První kolo hokejové extraligy: Třinec začal porážkou, Pardubice otočily duel v Kladně
Kladno podlehlo Pardubicím 4:5 v prodloužení | zdroj: Michal Beranek / CNC / Profimedia

Hokejisté Třince, kteří v minulé sezoně extraligy završili mistrovský hattrick, nezvládli vstup do nového ročníku. Doma prohráli s Českými Budějovicemi 0:2. Sparta, která obhajuje stříbro, neuspěla v Mladé Boleslavi. Namále měl i druhý z dvojice hlavních předsezonních favoritů - Pardubice prohrávaly v Kladně před vyprodaným hledištěm zrekonstruovaného stadionu o dvě branky, ale finiš patřil Dynamu, které i díky hattricku Tomáše Zohorny nakonec slavilo výhru 5:4 v prodloužení.

Třinečtí hokejisté vykročili při obhajobě titulu do nového ročníku extraligy domácí prohrou s Jihočechy. Oba góly padly v úvodních jedenácti minutách, trefili se Mikuláš Hovorka a Martin Hanzl. Čisté konto udržel Dominik Hrachovina, který zneškodnil 44 střel. Neúspěšnou premiéru si tak na lavičce Ocelářů odbyl trenér Zdeněk Moták, jenž nahradil Václava Varaďu.

Hokejisté Mladé Boleslavi vstoupili do nového ročníku výhrou 4:2 nad pražskou Spartou. Domácí vedli už po 12 minutách 2:0, třemi nahrávkami přispěl k vítězství útočník Róbert Lantoši. Gól a asistenci zaznamenal v dresu Bruslařského klubu obránce Matěj Stříteský.

Utkání na nově zrekonstruovaném kladenském stadionu rozhodl v čase 64:40 Robert Říčka, hattrickem se pod výhru jednoho z hlavních adeptů na titul podepsal Tomáš Zohorna. V domácím dresu se dvakrát prosadil Adam Kubík. Kladno se doma představilo po roce, kdy hrálo v azylu v Chomutově.

Obrat s vítěznou brankou v prodloužení vyšel i hráčům Liberce, kteří vyhráli na branky velmi skromný duel prvního kola v Hradci Králové 2:1. Za stavu 0:1 totiž v koncovce utkání využili dvě přesilové hry a zásluhou gólu obránce Uvise Janise Balinskise v čase 61:05 získali dva body.

Olomouc zvítězila v Plzni 2:1 a rovněž Hanáci dokázali otočit původně nepříznivě se vyvíjející duel. Vítěznou branku zaznamenal v 54. minutě Jan Káňa, který už nemůže těžit ze spolupráce s Davidem Krejčím. Jedinou branku Západočechů zaznamenala nová posila Zdeněk Sedlák.

Výhru Vítkovic na ledě Litvínova režírovaly americké posily, které Ostravané přes léto přivedli. Dvě branky dal Peter Mueller, jenž přišel z Brna, ale v bodování jej předčil spoluhráč a krajan Peter Krieger, který si angažmá vysloužil skvělou sezonou ve slovenském Zvolenu. Dnes se odvděčil jako autor všech tří gólových přihrávek.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,130 25,250
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma