Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Ramos a Ronaldo mají na dosah rekordy v počtu reprezentačních startů a gólů

Ramos a Ronaldo mají na dosah rekordy v počtu reprezentačních startů a gólů
Sergio Ramos a Cristiano Ronaldo | zdroj: Profimedia

Kapitán fotbalistů Španělska Sergio Ramos a kapitán portugalské reprezentace Cristiano Ronaldo jsou kousek od vyrovnání rekordu v počtu startů v reprezentaci, respektive v počtu branek za národní tým.

Ramos nastoupil ve středečním přípravném zápase v Nizozemsku (1:1) ke 176. duelu za národní tým, čímž vyrovnal evropský rekord italského brankáře Gianluigiho Buffona. K absolutnímu maximu, který drží Egypťan Ahmed Hassan, chybí čtyřiatřicetiletému obránci odehrát už jen osm utkání.

"Sergio je unikátní hráč, je na úplně jiné úrovni než ostatní. Takového počtu reprezentačních startů dosáhnou jen mimořádně talentovaní hráči," řekl na tiskové konferenci trenér Španělů Luis Enrique.

Obránce Realu Madrid debutoval v národním týmu v roce 2005 v osmnácti letech a stal se tehdy vůbec nejmladším španělským reprezentantem v historii. S 23 góly je osmým nejlepším střelcem v "La Roja".

Nizozemci mu ve středu nedopřáli jubilejní 130. vítězství v národním týmu. Na gól Sergia Canalese z 19. minuty zareagovali krátce po poločase vyrovnáním Donnyho van de Beeka. Z posledních sedmi vzájemných duelů "Oranjes" pětkrát zvítězili, prohráli jen ve finále mistrovství světa v roce 2010 (0:1 v prodloužení).

Ramos se bude moci osamostatnit v čele pořadí evropských hráčů už v sobotu, kdy Španělé hrají v rámci Ligy národů ve Švýcarsku. Skupinu A4 pak v úterý zakončí prestižním duelem proti Německu.

Ronaldovi chybí už jen sedm gólů k vyrovnání Daeího rekordu

Už jen sedm gólů schází kapitánovi portugalské reprezentace Cristianu Ronaldovi k tomu, aby vyrovnal rekord íránského fotbalisty Aliho Daeího v počtu branek za národní tým. Pětatřicetiletý útočník ve středečním přípravném utkání přispěl gólovou hlavičkou k drtivé výhře 7:0 nad Andorrou.

Útočník Juventusu hrál za národní tým poprvé poté, co kvůli nákaze koronavirem musel vynechat říjnový zápas Ligy národů se Švédskem.

Ke 102 brankám potřeboval Ronaldo 168 reprezentačních startů. Spolu s Daeím, který mezi lety 1993 až 2006 vstřelil ve 149 mezistátních zápasech za Írán 109 gólů, je jediným hráčem, jenž v reprezentaci překonal hranici sta branek. Na milník dosáhl v září v zápase Ligy národů proti Švédsku (2:0), v němž zaznamenal stý a 101. gól.

Rekordu se Ronaldo může ještě víc přiblížit v sobotu, kdy Portugalci v klíčovém zápase Ligy národů o prvenství ve skupině A3 přivítají Francii. V úterý pak sehrají utkání v Chorvatsku.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,260
USD 23,400 23,580
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma