Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 6°C Slabý déšť

Aktualizováno: Soukalová vyhrála nad počasím, ale zůstala bez medaile

Aktualizováno: Soukalová vyhrála nad počasím, ale zůstala bez medaile
Soukalová jela po třetí střelbě v čele závodu a tvrdě bojovala jak se soupeřkami, tak s fujavicí | zdroj: Isifa.com

Po třech bezchybných střelbách přišla Gabriela Soukalová o svou vedoucí pozici ve stíhačce, když v hustém sněžení na poslední stojce dvakrát minula. Skončila nakonec na pátém místě. Veronice Vítkové se soupeřka trefila do cíle a česká reprezentantka tak nakonec kvůli zdržení v poslední střelbě dojela až na 11. místě. 

Zlato si z Nového Města na Moravě odváží Běloruska Darja Domračevová. Druhé místo obsadila se ztrátou 6,8 sekundy Finka Kaisa Mäkäräinenová, třetí skončila německá reprezentantka a vítězka sprintu Laura Dahlmeierová.

Soukalová přitom měla chvíli medaili na dosah. Po třetí střelecké položce vyjela na trať jako první. Podmínky jí přitom nepřály, husté sněžení zpomalovalo sníh. "Jako kdybych jela po dece. Bylo to hrozně pomalejší než pro ty závodnice za mnou, protože z těch kopců jsem jim to tam projížděla," komentovala to a zavtipkovala, že z toho pomalu začínala šilhat.

"Protože jsme se snažila trefovat do vyjetých stop od těch předešlých závodnic, což bylo o hodně rychlejší," dodala. Nad počasím sice vyhrála a v čele závodu se udržela až do poslední stojky, kde ovšem dvakrát chybovala, takže přišla o možnost zabojovat o medailové umístění.  

Vítková nabrala zpoždění pěti trestnými koly. Potíže pak měla na poslední stojce, kde ji soupeřka omylem střílela do terče. Na zvednutou ruku Vítkové rozhodčí reagovali s minutovým zpožděním. Zdržení na střelnici ji pak odečetli jen 52 sekund. Na vítězný čas tak chybělo 34 vteřin.

"Jsem zklamaná z toho, že jsem tam stála moc dlouho. Myslím, že mi odečetli neférový čas," řekla po závodě České televizi Vítková.  

Počasí během ženské stíhačky bylo mimořádně náladové, závodnice vyjížděly za slunce, v polovině začalo hustě sněžit a na závěr opět vysvitlo slunce. 

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,250
USD 23,520 23,620
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma