Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Občasný déšť

Sudí se nemýlil a Dánům nepomohl. Nešťastník Čelůstka se o míč otřel rukou

Sudí se nemýlil a Dánům nepomohl. Nešťastník Čelůstka se o míč otřel rukou
Ondřej Čelůstka po inkasovaném gólu od Dánů. | zdroj: Profimedia

Křivda, která se v některých českých hráčích, ale i fanoušcích, nakupila po prohraném čtvrtfinálovém zápase s Dány na fotbalovém Euru, není opodstatněná.

Z prvních záznamů vše ukazovalo na to, že roh, po kterém Češi dostali v Baku první branku, věnoval Seveřanům sudí, protože se český stoper Ondřej Čelůstka míče nedotkl.

Producent sportu britské stanice ITV Dan Salisbury-Jones ale na twitteru umístil záběr z jiného úhlu a ten naznačuje něco jiného.

Blízký pohled ukazuje, že míč vypálený Kasperem Dolbergem se lehce otřel o ruku, přesněji o prsty, bránícího Čelůstky, hráče pražské Sparty. Odtud po nastřelené ruce zamířil do zámezí.

Následoval roh, ze kterého otevřel hlavou skóre zcela nepokrytý Thomas Delaney. Tento záložník Borussie Dortmund platí za svátečního střelce, byl však v tak luxusním postavení, že mu nezbývalo nic jiného než skórovat.

Před přestávkou ještě zvýšil Kasper Dolberg a čeští reprezentanti už jen snížili střelou „pětigólového“ kanonýra Patrika Schicka. Po prohře 1:2 se tak turnajem rozloučili.

Kouč Jaroslav Šilhavý vzal verdikt sudích smířlivě. „Byla chyba rozhodčích. Nic si na nich nevezmeme. Mrzí nás to, možná by to vyvíjelo jinak. Ve fotbale rozhodují maličkosti. Neříkám, že to rozhodlo úplně celý zápas, ale hodně to ovlivnilo," pravil Šilhavý při on-line tiskové konferenci bezprostředně po utkání.

V tu chvíli ale kouč neměl k dispozici záběr ITV. Sám Čelůstka se k situaci nevyjádřil, což leccos napovídá.

Rozhodující každopádně bylo, že čeští fotbalisté nechali při rohu Delaneyho zcela neobsazeného. Trestuhodná chyba, která také byla potrestána.

Zdroje:
ITV

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,320
USD 23,320 23,500
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma