Dnes je sobota 27. dubna 2024., Svátek má Jaroslav
Počasí dnes 5°C Polojasno

Thierry Henry opouští kvůli rasismu sociální sítě. Udělejte totéž, radí anglický kouč

Thierry Henry opouští kvůli rasismu sociální sítě. Udělejte totéž, radí anglický kouč
Thierry Henry v pořadu 'Good Morning Britain' 29. března 2021 | zdroj: Profimedia

Bývalá hvězda Arsenalu Thierry Henry minulý týden oznámil, že opouští sociální sítě, protože se mu nelíbí, že nezasahují proti uživatelům, kteří se vyjadřují rasisticky nebo někoho šikanují. Podle trenéra anglické fotbalové reprezentace Garetha Southgatea by měli tento krok zvážit i současní hráči, aby se vyhnuli tomu, že je negativní komentáře budou ovlivňovat.

„Myslím, že by o tom měli přemýšlet všichni hráči a všichni vysoce postavení lidé, kteří se mohou s takovouhle negativní pozorností setkat,“ citovala Southgatea agentura Reuters. „Ale jde i o malé děti, které jsou na internetu šikanovány. Každý by se měl zamyslet, jestli se chce něčemu takovému vystavovat,“ prohlásil anglický kouč.

„Když budete mluvit s kterýmkoli trenérem u nás, k jejich hlavním starostem patří, že hráči přijdou do šatny a začnou si prohlížet mobily. Zrovna dohráli zápas a jsou zranitelní. Jsou unavení a co se dozvědí?“ uvedl Southgate, který opustil svět sociálních sítí v roce 2013, kdy se stal trenérem anglické jednadvacítky.

Navzdory svému postoji nezakáže svým svěřencům používat sociální sítě na letním mistrovství Evropy, kde budou jedním ze soupeřů české reprezentace. Sám se během srazu snaží odstřihnout od všech médií. „Není to ideální, protože člověk pak neví, co se děje ve světě. Ale svět je lepší místo, když nečelíte těm negativním věcem,“ řekl padesátiletý Southgate.

Fotbalisté se chystají na zápas ve Walesu

Čeští fotbalisté se po sobotní nečekané remíze 1:1 s Belgií v druhém utkání kvalifikace mistrovství světa začali chystat na úterní závěrečný březnový zápas ve Walesu. S týmem v Praze na Žižkově v neděli trénoval i obránce Ondřej Kúdela, jehož start v duelu v Cardiffu je nejistý.

Český tým po výhře 6:2 nad Estonskem a sobotní remíze s Belgií o skóre vede kvalifikační skupinu E.

Slavia už ve čtvrtek prostřednictvím najaté advokátní kanceláře informovala novináře o tom, že svého obránce po dohodě s vedením reprezentace nepustí na zápas ve Walesu kvůli událostem z odvety osmifinále Evropské ligy v Glasgow z minulého týdne. Pražané uvedli, že se obávají o hráčovu bezpečnost na ostrovech.

Kúdelu minulý čtvrtek v závěru utkání v Glasgow obvinil záložník Rangers Glen Kamara z rasistické urážky, český hráč ale nařčení důrazně odmítl stejně jako vršovický klub. Domácí středopolař následně po zápase Kúdelu napadl v tunelu do kabin, podle Slavie je incident zanesen ve zprávě delegáta UEFA.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 27.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,150 25,270
USD 23,400 23,580
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma