Dnes je sobota 27. dubna 2024., Svátek má Jaroslav
Počasí dnes 16°C Polojasno

Úspěšný trenér Jürgen Klopp skončí po sezoně u fotbalistů Liverpoolu

Úspěšný trenér Jürgen Klopp skončí po sezoně u fotbalistů Liverpoolu
Jürgen Klopp | zdroj: Profimedia

Trenér Jürgen Klopp po sezoně skončí na lavičce fotbalistů Liverpoolu. Z klubu odejde na vlastní žádost po osmi a půl letech. Šestapadesátiletý německý kouč to uvedl v rozhovoru pro klubový web.

„Chápu, že to může být pro spoustu lidí šok. Naprosto miluji tenhle klub, město, hráče, všechny v týmu. Ale docházejí mi síly a je mi jasné, že nemůžu tuhle práci dělat donekonečna,“ uvedl Klopp. Předloni přitom prodloužil na Anfieldu smlouvu do roku 2026.

Úspěšný kouč přišel do Liverpoolu v říjnu 2015 a v sezoně 2019/20 ho dovedl k prvnímu ligovému titulu po 30 letech. Třikrát došel s klubem do finále Ligy mistrů a v roce 2019 soutěž ovládl. Ve stejném roce získal s „Reds“ trofej i za triumf v Superpoháru UEFA a na mistrovství světa klubů. Na domácí scéně přidal v ročníku 2021/22 vítězství v Anglickém poháru i Ligovém poháru.

„Vedení jsem své rozhodnutí oznámil už v listopadu. Všichni vidí trenéry, jak koučují tým během zápasů nebo tréninků, ale ta nejtěžší práce probíhá za oponou. Když jsme před sezonou plánovali posily, soustředění a další věci, poprvé jsem zapochyboval, jestli u toho budu i v dalších letech. Samotného mě to překvapilo, ale přirozeně jsem o tom začal přemýšlet,“ řekl bývalý dlouholetý trenér Dortmundu a Mohuče.

Klopp má velkou šanci rozloučit se s Liverpoolem další trofejí. „Reds“ ve středu postoupili do finále Ligového poháru, v němž se střetnou s Chelsea. Premier League vedou před obhájcem titulu Manchesterem City a ve hře jsou i v Anglickém poháru a Evropské lize.

„Na loučení ještě bude dost času. Teď bych si přál, abychom dali do zbytku sezony úplně všechno a vytěžili z ní maximum. A měli tak v budoucnu o důvod víc vzpomínat v dobrém,“ dodal Klopp. Z klubu v létě odejdou i jeho asistenti.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 27.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,160 25,240
USD 23,410 23,530
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma