Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 13°C Polojasno

Utkání hvězd NHL bude poprvé od roku 2018 bez českých hokejistů

Utkání hvězd NHL bude poprvé od roku 2018 bez českých hokejistů
Jakub Voráček oslavil počátkem ledna 1000. utkání v NHL, do nominace na Utkání hvězd se ale nedostal | zdroj: Profimedia

V nominaci na Utkání hvězd NHL není poprvé od roků 2017 a 2018 žádný český hokejista. Útočník Jakub Voráček z Columbusu, jenž měl ještě šanci dostat se do sestavy Metropolitní divize v hlasování fanoušků, neuspěl. All Star Game je na programu 5. února v Las Vegas.

Týmy zveřejněné vedením NHL (ZDE) doplní kapitán Tampy Bay Steven Stamkos (Atlantická divize), který si Utkání hvězd zahraje už posedmé, Nazem Kadri z Colorada (Centrální) a Troy Terry z Anaheimu (Pacifická). Hlasování o poslední posilu Metropolitní divize vyhrál Mika Zibanejad z New York Rangers, z osobních důvodů se ale startu vzdal a v nominaci ho tak nahradí druhý muž v pořadí Jake Guentzel z Pittsburghu.

Bez české účasti bude Utkání hvězd poprvé od roků 2017 a 2018. Na minulém All Star Game v roce 2020 měl český hokej tři zástupce Tomáše Hertla, Davida Pastrňáka a Davida Ritticha. Loni se exhibiční zápas nehrál kvůli zhuštěnému kalendáři v době koronavirové pandemie.

Vaněček vychytal v NHL výhru, Pastrňák přihrál na jediný gól Bostonu

Hokejový brankář Vítek Vaněček pomohl v NHL třiceti zákroky k výhře Washingtonu 4:3 v prodloužení nad Winnipegem. V úterním programu bodoval z českých hráčů pouze David Pastrňák, který si připsal asistenci u jediného gólu Bostonu při domácí prohře 1:7 s Carolinou. David Rittich neodvrátil i přes 21 zásahů porážku Nashvillu 1:3 s Vancouverem.

Vaněček vychytal v minulém utkání první nulu sezony, ale proti Winnipegu vytahoval puk z branky dvakrát v úvodních třech minutách. Nejdříve využil Kyle Connor přesilovou hru, poté z přečíslení zvýšil Cole Perfetti. Český gólmam vzápětí chytil sólový únik, dvakrát jej v první třetině ještě zachránila tyč.

Washington otočil v dalším průběhu na 3:2. Alexandr Ovečkin snížil svým 757. gólem v NHL a osamostatnil se od Leona Draisatla v čele produktivity této sezony (27+28) i v tabulce střelců. O obrat se zasloužili svými trefami Dmitrij Orlov a Alexej Protas. Útočník Winnipegu Pierre-Luc Dubois poslal při hře bez brankáře z dorážky zápas do prodloužení, které rozhodl po 26 sekundách Tom Wilson.

Carolina hrála bez Martina Nečase, který chyběl týmu kvůli covidovému protokolu. I bez českého útočníka, jenž byl minule vyhlášen první hvězdou zápasu, ale jednoznačně zvítězila. Hurricanes položili základ úspěchu v úvodní třetině, kterou ovládli i díky dvěma gólům Jesperi Kotkaniemiho 5:1. Pod čestný úspěch Bostonu se podepsal Pastrňák, jehož přihrávka do prostoru před brankou se odrazila do sítě od brusle Patrice Bergerona.

Skóre v Nashvillu otevřel ve 23. minutě Philip Tomasino, poté ale už dávali branky jen hráči Vancouveru. Ještě ve druhé třetiny překonal Ritticha, který chytal v novém kalendářním roce poprvé, z dorážky Elias Pettersson. Na začátku poslední části se prosadil tečí Brock Boeser a po chybě domácí obrany zvýšil zblízka Juho Lammikko.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,120 25,240
USD 23,420 23,600
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma