Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Úžasný Palát! Český útočník posunul Tampu do finále NHL

Úžasný Palát! Český útočník posunul Tampu do finále NHL
Ondřej Palát posílá puk kolem centra New York Rangers Kevina Rooneyho. V sobotním utkání dvěma přihrávkami posunul Tampu Bay do finále NHL. | zdroj: Profimedia

Hokejisté Tampy Bay potřetí za sebou postoupili do finále NHL. Obhájci Stanley Cupu v šestém zápase finále Východní konference porazili Rangers 2:1.

Tampa tak otočila sérii z 0:2 na 4:2 a s Coloradem se utká o svůj třetí pohár v řadě.

Český útočník Ondřej Palát k postupu Lightning přispěl dvěma asistencemi a rozšířil tak svou bodovou sbírku v play off na 16 zápisů.

První krok k postupu udělali hokejisté Tampy těsně po polovině zápasu. Palát ve středním pásmu přistrčil puk Stevenu Stamkosovi, jenž se prohnal do útočného pásma a střelou přes bránícího Ryana Lindgrena otevřel skóre zápasu.

Lightning utkání kontrolovali, precizní hrou v obranném pásmu nepouštěli Rangers do vyložených šancí a sami několikrát ztroskotali na výborně chytajícím Igoru Šesťorkinovi.

I přes to v 54. minutě hosté dokázali srovnat. Andrew Copp vyhrál buly přesně na hůl Franka Vatrana a osmadvacetiletý útočník tvrdou ranou k levé tyči srovnal.

Radost Rangers ale trvala pouhých 21 sekund. Po ose Palát-Nikita Kučerov se puk dostal k rozjetému Stamkosovi. Ten využil okénka v obraně Newyorčanů a vystřelil Tampě postup.

Lightning vyhráli už jedenáctou sérii v řadě a v cestě za třetím Stanley Cupem za sebou jim stojí již pouze jeden soupeř. Ve finálové sérii vyzvou Colorado, které i díky Pavlu Francouzovi hladce přešlo přes Edmonton.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma