Dnes je úterý 23. dubna 2024., Svátek má Vojtěch
Počasí dnes 7°C Skoro zataženo

Za vtípky na Serenu Williamsovou dostal televizní komentátor padáka

Za vtípky na Serenu Williamsovou dostal televizní komentátor padáka
Tenisová hvězda Serena Williamsová v cíli Velké ceny Monaka | zdroj: Profimedia

Když slavná tenistka Serena Williamsová odmávla vítěze nedělní Velké ceny Monaka formule 1, odpískala tím zároveň asi i komentátorskou kariéru jednoho bývalého automobilového závodníka. Za vtípky na její adresu totiž následoval vyhazov.

Spolukomentátor belgické televize RTBF Marc Duez si dovolil hodně. Nedělní Velkou cenu Monaka sledovalo týden před Roland Garros i několik tenisových hvězd, mimo jiné Petra Kvitová, Karolína Plíšková nebo Alexander Zverev. Američance Sereně Williamsové se dokonce navíc dostalo té cti, že směla šachovnicovou vlajkou odmávat konec závodu a jejího vítěze Maxe Verstappena.

"Serena Williamsová dnes bude mávat něčím jiným než obvykle," konstatoval Duez během přenosu. Později sice upřesnil, že tím měl na mysli tenisovou raketu, ale diváci věděli své.

profimedia-0612382992 Serena Williamsová odmávla vítěze Velké ceny Monaka Maxe Verstappena | zdroj: Profimedia

Když pak bývalá světová jednička a třiadvacetinásobná grandslamová vítězka odmávala závod, Duez konstatoval, že je jasně vidět, že Williamsová není roztleskávačka, a že by jí neuškodilo navštívit příslušný kurs. A ještě si přisadil, když jednu její kamarádku, která stála vedle ní, nazval ošklivkou.

Duez se později za svá slova omluvil s tím, že šlo o vtipy. "Nikdy jsem během přenosu Velké ceny Monaka neměl v úmyslu někoho ranit nebo zesměšnit. Pokud někomu mé žertovné komentáře připadaly urážlivé, rád bych se omluvil. Nejsem profesionální novinář, takže jsem jen spontánně reagoval na některé záběry", prohlásil.

Belgická stanice RTBF však incident šetří a 64letého Dueze prozatím suspendovala. Sama Williamsová se k celé věci nevyjádřila – a možná je to tak lepší. Ostatně máme dobře v paměti její hysterické scény na finále US Open v září 2018.

Duez je v motoristickém sportu známý jako všestranný jezdec. Ve formulových závodech sice velkou díru do světa neudělal, ve sportovních vozech to už ale pak bylo mnohem lepší. Třikrát byl belgickým mistrem rallye, startoval také v mistrovství světa WRC. V 90. letech čtyřikrát vyhrál 24hodinový závod na Nürburgringu a třikrát 24hodinový závod ve Spa-Francorchamps. Dvanáctkrát se zúčastnil také slavné čtyřiadvacetihodinovky v Le Mans, kde dojel třikrát druhý (1987, 1988, 1999) a jednou třetí (1989).

Zdroje:
Vlastní

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 23.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,160 25,280
USD 23,520 23,700
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma