Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Ferguson se zastal Mourinha: Pokud ho Abramovič odvolá, udělá ze sebe hlupáka

Ferguson se zastal Mourinha: Pokud ho Abramovič odvolá, udělá ze sebe hlupáka
Alex Ferguson ukončil trenérskou kariéru v květnu roku 2013 | zdroj: Profimedia

José Mourinho prožívá jedno z nejhorších období své kariéry. Zkušený kouč, který je zvyklý na souboje o ligové a pohárové tituly, se musí vyrovnat s nejhlubší krizí, jaká postihla Chelsea za posledních deset let. V těžkých časech mu však přispěchal na pomoc nečekaný spojenec – sir Alex Ferguson. Podle legendárního stratéga by se majitel klubu Roman Abramovič zachoval hloupě a netakticky, pokud by Mourinha odvolal.

Hráči Chelsea museli v sobotu skousnout další potupnou porážku, když na domácí půdě podlehli outsiderům z Bournemouth 0:1. Pro Blues to byla již osmá prohra v letošní sezoně Premier League.

Anglickému celku patří až 14. místo v ligové tabulce a podle některých expertů už Mourinha nezachrání ani případný úspěch ve středečním utkání Ligy mistrů proti FC Porto.

Nicméně bývalý kouč Manchesteru United Alex Ferguson vyzval majitele londýnského klubu Romana Abramoviče, aby si zachoval chladnou hlavu a portugalského trenéra neodvolával, protože špatné časy mohou co nevidět skončit.

„V Chelsea se za posledních deset let prostřídalo tolik trenérů, že už by se z toho mohl poučit. Musí důvěřovat Josého schopnostem. Neexistuje žádný důvod, proč by měl posílat k vodě jednoho z nejlepších koučů všech dob, který vyhrál dvakrát Ligu mistrů, získal pět ligových titulů v pěti různých zemích a posbíral řadu dalších cenných trofejí,“ vyzval k opatrnosti Ferguson.

Podle někdejšího lodivoda United se na chabých výkonech Chelsea nejvíce podepsalo zranění gólmana Thibauta Courtoise a špatná forma kapitána Johna Terryho.

„Není mnoho týmů, které jsou schopny dlouhodobě dominovat. City vyhrálo titul v roce 2014, ale v minulé sezoně ostrouhalo. Něčím podobným si teď procházejí Blues,“ narážel Ferguson na to, že vítězství v sezoně 2014/15 může mít paradoxně také podíl na špatných výsledcích Chelsea.

Zdroje:
Daily Mirror, Vlastní

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma